Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bivši čelnik Federalnih rezervi Allan Greenspan predviđa da će svijet zahvatiti još jedna financijska kriza, javlja BBC.


'Kriza će se ponoviti, ali bit će drugačija od ove', rekao je Greeenspan, pa dodao kako je i ranije predvidio krah na tržištima koji je došao kao posljedica dugog perioda rasta.

Vezani članci Nestašica hrane, ilustracija Dramatično upozorenje UN-a: "Prijeti nam nestašica hrane, a ovo je bila pogreška broj jedan" Anja Gvozdanović, sociologinja s Instituta za društvena istraživanja Sociologinja o okupljanjima mladih: "Krize poput ove su kao povećalo, dolaze do izražaja razlike u privilegijama"

'Sve financijske krize su različite, ali imaju jedan fundamentalni izvor, a to je urođena sklonost ljudskih bića da, kada ih se suoči s dugim periodima blagostanja, pretpostavljaju da će se taj rast nastaviti', objasnio je Greenspan za BBC.

Greenspan je intervju za BBC oko godinu dana nakon propasti Lehman Brothersa, nakon čega je uslijedila financijska kriza koja je zahvatila cijeli svijet.