Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nove investicije

Grčić: Očekujem da će Hrvatska uskoro postati gradilište

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slavonija spada u siromašnije dijelove Hrvatske, a upravo njih Vlada planira oživjeti novim investicijama. O projektima je za Dnevnik Nove TV govorio ministar regionalnog razvoja Branko Grčić.

Krediti su osigurani, a dijelom projekata, točnije radova kojima bi se osigurao gospodarski rast, trebalo bi koordinirati Ministarstvo regionalnog razvoja, odnosno ministar Branko Grčić. Riječ je o kreditima Europske investicijske banke, ali Ministarstvo regionalnog razvoja trebalo bi odigrati ključnu ulogu u privlačenju novca iz Bruxellesa, kojim bi se sljedećih godina gradila infrastruktura u Hrvatskoj.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vlado, gdje su rezultati? Maletić Grčiću: Nesposobni ste, da ste slijedili prethodnike Hrvatska bi bila uspješna Slika nije dostupna Nema kašnjenja Grčić uvjerava: S EU fondovima smo u plusu za 6 milijuna eura

'Prva lopata je zabijena, očekujemo da prođe proces javne nabave za više od polovicu projekata i da svi projekti budu u funkciji, da se nekoliko tisuća ljudi zaposli u manjim tvrtkama i da u manjim gradovima živne taj sektor', izjavio je ministar Grčić ekskluzivno za Dnevnik Nove TV.

>> Teško do novaca iz EU fondova

Ministar je otkrio da projekti zahvaćaju sve županije i jedan veliki dio lokalne samouprave. 'Radi se o 90 od 200 projekata na području Slavonije, 50 na području sjeverozapadne Hrvatske i 50 na jadranskom području', otkrio je ministar. Grčić je dodao da Ministarstvo regionalnog razvoja pokriva manje projekte. 'To su sportske dvorane, vrtići, kulturni domovi, lokalne ceste, vodovod, kanalizacija i slično', objasnio je ministar Grčić.

Ministar je rekao kako im je glavni posao poticanje svih potencijalnih korisnika sredstava iz fondova od 500 milijuna kuna da već sada aktivno rade u pripremi tih projekata. 'Već sada postoje neki projekti na području željeznica i otpada', dodao je. 'Očekujem da će Hrvatska postati pravo gradilište u drugoj polovici 2013., a u najvećoj mjeri od 2014. nadalje', izjavio je Grčić. Ministar je kratko prokomentirao i najave o novoj cijeni struje rekavši da su na tragu odluke, ali da se treba strpiti do petka, kada je sjednica Vlade.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene