Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobra vijest

Fitch: Hrvatski kreditni rejting ipak neće pasti na razinu 'smeća'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog Vladina prijedloga proračuna agencija Fitch snizila je nedavno hrvatske izglede sa stabilne na negativne. No, hrvatski kreditni rejting ipak neće pasti na razinu 'smeća'.

Ocjena je poduprta nizom čimbenika, kao što su visoki BDP po stanovniku, niska inflacija te ulazak u Europsku uniju u skoroj budućnosti, izjavio je Michele Napolitano, pomoćni direktor Fitcheva tima u Londonu.

Pročitajte i ovo Smeće u srcu Splita - 2 miškolovke na balkonima Je li ovo moguće? Ispred kuća u centru grada imaju mali Karepovac: "Smrdi, ima štakora, ljudi ne mogu otvoriti prozor..." Plastika - 3 Gomila se danima Novi problemi s otpadom na Jakuševcu: "Tomašević naglo ušuti kada treba reći o suradnji s Pripuzovim tvrtkama"

>> Fitch više ne vjeruje Vladi: Idete u negativnom smjeru

Podsjetimo, agencija za procjenu kreditnih rejtinga Fitch, ni tri mjeseca od poboljšanja prognoze u 'stabilnu', revidirala je mišljenje i sada je prognoza hrvatskog rejtinga ponovno negativna.

Da bi ocjena Hrvatske ostala u investicijskom rangu potrebno je u srednjem roku početi smanjivati javni dug, smatraju u Fitchu pozivajući se na Vladine smjernice iz srpnja, na temelju kojih su promijenili svoju prognozu u rujnu. No, u agenciji primjećuju da je Vlada u međuvremenu srpanjske smjernice revidirala i one više nisu dovoljne za zadržavanje stabilne prognoze, a ako bi došlo do dodatnih proračunskih podbačaja ili slabijeg rasta BDP-a od očekivanog, nije isključeno ni rušenje rejtinga.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene