Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Erste banka u svoju je ponudu, uz pametni tekući račun, tržištu ponudila i prvu pametnu, display debitnu karticu tekućeg računa - Erste Maestro® PayPass™ Display karticu.


Posebnost te kartice je u tome što u sebi objedinjuje nekoliko funkcionalnosti, a jedna od njih je i beskontaktno plaćanje na prodajnim mjestima. Riječ je o „Prisloni i plati“ - najbržem, a ujedno i sigurnom načinu plaćanja, jednostavnim prislanjanjem kartice na čitač kartica na prodajnom mjestu. Za transakcije za koje se obično koristi gotovina, do iznosa od 100 kuna, nije potrebno ukucavati PIN.

Prodajna mjesta koja prihvaćaju beskontaktno plaćanje označena su međunarodnom „PayPass™“ oznakom, a u Hrvatskoj ih trenutačno ima više od 1450. Erste Maestro® PayPass™ display karticu moguće je, naravno, koristiti i na klasičnim POS uređajima, kao i do sada, uz utipkavanje zaporke od strane korisnika kartice.

Uz to, nova kartica Erste banke ujedno služi i kao sredstvo za prijavu na elektroničke kanale banke - NetBanking, mBanking i FonBanking, generiranjem jednokratne zaporke potrebne za korištenje tih usluga.

Uz to, nova, Erste Maestro® PayPass™ Display kartica tekućeg računa ujedno služi i za aktivaciju MasterCard® SecureCode usluge prilikom kupnje i plaćanja na internetu jer se ta usluga aktivira korištenjem kodova s pametne kartice tekućeg računa, bez potrebe za pamćenjem zaporki. MasterCard® SecureCode usluga dodatno povećava sigurnost plaćanja na internetu, a temelji se na 3D Secure standardu i u potpunosti je besplatna za sve korisnike kartice.

Uz sve to pametna kartica tekućeg računa koristi se i za sva klasična plaćanja te podizanje gotovine s bankomata širom Hrvatske i u inozemstvu, a više o novoj, multifunkcionalnoj Erste Maestro® PayPass™ Display kartici moguće je pročitati i na internetskoj stranici http://bankarenje.hr.

Vezani članci Provjerite što vas sve čeka na CrnoJaje.hr Ne propustite nevjerojatnih do 15% dodatnog popusta za plaćanje Mastercard® ili Maestro® karticom! U BiH više od 1000 stogodišnjaka Brinite se za najugroženije: Pet aktivnosti kojima možete pomoći starijim građanima
Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju