Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za Hrvatsku

Ekonomski institut smanjio je svoju prognozu gospodarskog rasta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon brojnih svjetskih institucija i zagrebački Ekonomski institut smanjio je svoju prognozu gospodarskog rasta za Hrvatsku.

Stručnjaci instituta očekuju pad gospodarstva u 2012. od 1,3 posto. Upozoreno je kako je domaća proizvodnja u poljoprivredi, industriji i građevinarstvu u velikim poteškoćama. Razlog recesijskim prognozama leži i u problemima Eurozone koja je hrvatski trgovački partner.

Pročitajte i ovo Štrajk strojovođa Plan vlade propada Štrajk strojovođa Njemačku će stajati basnoslovni iznos? Nemoguće je toliku količinu prometa preseliti na ceste Ilustracija Poruka iz Davosa Iz velike multinacionalne kompanije stiglo upozorenje: "Europljani će osjetiti posljedice..."

>> Ovo je njihov plan investicija: 'Želimo kožna sjedala s grijanjem'

'Pokazatelji kojima mi raspolažemo, pokazuju da je hrvatsko gospodarstvo u velikoj negativnoj tendenciji i mi smo naprosto morali uvažiti takve situacije. U problemu je i industrijska proizvodnja, građevinarstvo i dalje pada, trgovina na malo pada', rekao je dr. Danijel Nestić sa Ekonomskog fakulteta u Zagrebu.

Sa instituta upozoravaju da bi i kreditni rejting mogao doći u pitanje ako Vlada ne bude poštovala zakonsko pravilo o smanjenju rashoda u BDP-u za jedan posto.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene