Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon brojnih svjetskih institucija i zagrebački Ekonomski institut smanjio je svoju prognozu gospodarskog rasta za Hrvatsku.


Stručnjaci instituta očekuju pad gospodarstva u 2012. od 1,3 posto. Upozoreno je kako je domaća proizvodnja u poljoprivredi, industriji i građevinarstvu u velikim poteškoćama. Razlog recesijskim prognozama leži i u problemima Eurozone koja je hrvatski trgovački partner.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Ne trebamo više stotine kilometara novih autocesta i tisuće novih stanova, nego ulaganja u kvalitetu' Slika nije dostupna Evo u kojoj su državi Hrvati najveći investitori!

>> Ovo je njihov plan investicija: 'Želimo kožna sjedala s grijanjem'

'Pokazatelji kojima mi raspolažemo, pokazuju da je hrvatsko gospodarstvo u velikoj negativnoj tendenciji i mi smo naprosto morali uvažiti takve situacije. U problemu je i industrijska proizvodnja, građevinarstvo i dalje pada, trgovina na malo pada', rekao je dr. Danijel Nestić sa Ekonomskog fakulteta u Zagrebu.

Sa instituta upozoravaju da bi i kreditni rejting mogao doći u pitanje ako Vlada ne bude poštovala zakonsko pravilo o smanjenju rashoda u BDP-u za jedan posto.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.