Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Čačićev novoosnovani Centar za praćenje poslovanja energetskog sektora i investicija Vlade nabavlja skupocjene automobile!


Centar za praćenje poslovanja energetskog sektora i investicija, koji je osmislio prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić, za sada nije polučilo rezultate u privlačenju investicija, no raspisali su natječaj za luksuzni vozni park. U natječaju su naveli da žele kožna sjedala s grijanjem.

Vezani članci Glamping - 6 Kućice s osobnim batlerom i usluga kao u filmovima: Provjerili smo kako na Jadranu žive bogati gosti, a posjetili smo i hotel u kojem tjedan dana stoji 100.000 kuna Radimir Čačić Čačić o uhićenjima u Zagrebu: "Ništa bitno i ništa krupno, pravi je novac negdje drugdje"

Investicije u energetici ne voze najbolje, ali zato direktori centra zaduženog za praćenje tog sektora žele luksuzan prijevoz. U natječaju za kupnju 5 automobila traži se metalik boja, kožna sjedala i kožom presvučeni upravljač, mjenjač, ručna kočnica i sl. Sjedala moraju biti grijana. Automobil mora imati senzore parkiranja, xenon svjetla, tempomat i skupe 17-inčne aluminijske naplatke. Stručnjaci upozoravaju - riječ je o luksuzu.

'Ovo bi moglo poskupiti cijenu za još 50 posto. Normalnim vozačima treba ono što se nudi u osnovnoj opremi. Sve ove dodatne egzotične opcije su nepotrebne', rekao je Željko Marušić s Fakulteta prometnih znanosti.

Centar s egzotičnim potrebama osnovala je Vlada na inicijativu prvog potpredsjednika Radimira Čačića. Što on misli o luksuznoj floti danas ne otkriva. Ni direktori iz Čačićevog centra za energetiku i investicije ne žele pred kamere.

>> Vlada najavljuje nove projekte, mještani na ulicama

Poslali su tek pismeno obrazloženje zašto u vrijeme dok Vlada reže plaće učiteljima i policajcima oni kupuju luksuzne automobile. Kažu specifikacije su takve da primarno pruže sigurnost putnicima, ali budu i prilagođene duljim i frekventnim putovanjima.

'Dakle niti jedna od tih opcija načelno ne povećava sigurnost vožnje', rekao je Marušić. Pitali smo ga i što je to elektronska blokada diferencijala. 'To je za sportsku vožnju! Dakle to trebaju oni koji se utrkuju. A ona čak povećava potrošnju', odgovorio je Marušić.

Za pozamašnu potrošnju Centar ne treba dozvolu Vlade jer se, kako su rekli, ne financiraju iz državnog proračuna ili od poreza. Ali se financiraju iz naknada javnih poduzeća. Za njihove investicije se još nisu pobrinuli, ali zato sebi osiguravaju topla kožna sjedala luksuznih limuzina.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.