Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kad je tržište na strani kupaca, treba pregovarati budući da se i kupovina nekretnine često svodi na dobro pregovaranje. Što ste bolji pregovarač, bolje ćete uvjete dobiti, a cijena će biti bliža onoj koju ste spremni platiti.


Trenutna situacija na hrvatskom tržištu nekretnina je idealna. Iako su cijene u oglasima ostale jednake unatoč padu prodaje, ako se znate dobro cjenkati postoje velike šanse da ćete postići nižu cijenu, uz primjenu odgovarajućih trikova. Kad se odlučite na kupnju nekretnine ključna stvar je da se dobro pripremite i prikupite potrebne informacije.

Vezani članci Ovalni stan u parkingu - 1 Stan u Zagrebu o kojem ovih dana svi pričaju: "Malo je nezgodno ak' si malo popiješ..." Državni stanovi na prodaju (Foto: Ministarstvo državne imovine) U potrazi ste za stanom? Država ima (ras)prodaju, najjeftiniji košta tek nešto više od 20 tisuća kuna

Tržište je trenutno na strani potražnje, a upravo to je znak za vas. Krenite u akciju! Prvo pravilo kaže: Tražite prodavatelja kojem se žuri prodati nekretninu. U oglasima često može stajati napomena 'hitno prodajem'. Tu je, naravno, vaša prilika, a vjerojatno je i da će prodavatelj kojemu se žuri biti popustljiviji na vaše zahtjeve.

Kada pregovaranje započne, prednost će imati onaj koji prvi uoči priliku. Redovito čitajte oglase u tisku i na internetu te pokušajte među prvima kontaktirati prodavatelja i odmah dogovoriti sastanak i razgledavanje nekretnine. Psihologija je vrlo jednostavna: ako ste se potrudili, ostavljate dojam zainteresiranog kupca, a prodavatelju neće ostati mnogo vremena da stupi u kontakt s ostalim potencijalnim kupcima zbog čega će postati popustljiviji.


Pročitajte sva pravila za uspješno cjenkanje i neka trendovi na tržištu rade za vas.