Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tržište na strani kupaca

Cjenkanjem spustite cijenu nekretnine!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kad je tržište na strani kupaca, treba pregovarati budući da se i kupovina nekretnine često svodi na dobro pregovaranje. Što ste bolji pregovarač, bolje ćete uvjete dobiti, a cijena će biti bliža onoj koju ste spremni platiti.

Trenutna situacija na hrvatskom tržištu nekretnina je idealna. Iako su cijene u oglasima ostale jednake unatoč padu prodaje, ako se znate dobro cjenkati postoje velike šanse da ćete postići nižu cijenu, uz primjenu odgovarajućih trikova. Kad se odlučite na kupnju nekretnine ključna stvar je da se dobro pripremite i prikupite potrebne informacije.

Pročitajte i ovo U Makarskoj zaustavljena visoka gradnja - 1 Dizalice odlaze Dalmatinski betonski raj zabranjuje visoku gradnju: "Potražnja za stanovima je zaista velika" Ivan Curić i Paula Klaić Saulačić Sami dostavljaju, svi zadovoljni Uzeli stvar u svoje ruke i snašli se. Zbog korone sada za svoje lubenice dobivaju više nego prije: "Ovakvu cijenu nikada nismo imali"

Tržište je trenutno na strani potražnje, a upravo to je znak za vas. Krenite u akciju! Prvo pravilo kaže: Tražite prodavatelja kojem se žuri prodati nekretninu. U oglasima često može stajati napomena 'hitno prodajem'. Tu je, naravno, vaša prilika, a vjerojatno je i da će prodavatelj kojemu se žuri biti popustljiviji na vaše zahtjeve.

Kada pregovaranje započne, prednost će imati onaj koji prvi uoči priliku. Redovito čitajte oglase u tisku i na internetu te pokušajte među prvima kontaktirati prodavatelja i odmah dogovoriti sastanak i razgledavanje nekretnine. Psihologija je vrlo jednostavna: ako ste se potrudili, ostavljate dojam zainteresiranog kupca, a prodavatelju neće ostati mnogo vremena da stupi u kontakt s ostalim potencijalnim kupcima zbog čega će postati popustljiviji.


Pročitajte sva pravila za uspješno cjenkanje i neka trendovi na tržištu rade za vas.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene