Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novo poskupljenje

Cijena autoplina skočila na 3,64 kune

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Maloprodajna cijena autoplina od sutra, 1. svibnja, bit će, kako se neslužbeno doznaje, viša za 8,6 posto i Inina malopodajna cijena UNP za automobile bit će 3,64 kune po litri, ili 29 lipa po litri više od dosadašnjih 3,35 kuna.

Povećanje cijene autoplina kao i drugih vrsta ukapljenog naftnog plina, odnosno UNP-a u bocama, posljedica je Pravilnika o utvrđivanju cijena ukapljenog naftnog plina prema kojemu je prvi obračun cijena izvršen danas, a nove se prodajne cijene primjenjuju od prvog dana sljedećeg mjeseca.

Pročitajte i ovo Poskupljenje cigareta, ilustracija Udar na budžet Novo poskupljenje cigareta: Nekima cijena raste za čak 30 posto Igor Grozdanić Visoke cijene Očekuju li nas ogromni računi za struju i plin? Analitičar: "Energije će biti, ali treba se spremiti za crne scenarije"

Posljednji put INA je cijenu autoplina mijenjala 20. veljače 2007. godine kada je autoplin poskupio za 9,8 posto, s dotadašnjih 3,05 kuna po litri na 3,35 kuna što je cijena koja se zadržala i do danas. Uz poskuplje autoplina INA će, kako se doznaje, od sutra poskupjeti i plin u bocama i to od 4,3 posto koliko će poskupjeti boca UNP-a od 7,5 kilograma do 11,5 posto koliko će poskupjeti boca plina od 10 kilograma.

Tako će, prema neslužbenim informacijama, nova maloprodajna cijena UNP-a u boci od 7,5 kilograma iznositi 55,00 kuna (do sada 46 kuna), boca plina od 10 kilograma 73 kune (do sada 70 kuna), a nova cijena boce od 35 kilograma je 257 kuna (4,9 posto više od dosadašnjih 245 kuna).

Prema procjenama, u Hrvatskoj autoplin koristi gotovo 60 tisuća automobila.

 


Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene