Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Banke u Hrvatskoj u prvih su šest mjeseci ove godine ostvarile dobit prije oporezivanja u ukupnom iznosu od 1,26 milijardi kuna, pokazuju privremeni nerevidirani podaci za 31 banku koje je danas objavila Hrvatska narodna banka.


To je, u odnosu na nerevidirane podatke HNB-a za prvo polugodište 2012. godine, smanjenje bruto dobiti banaka za 40,98 posto, ili za 877,3 milijuna kuna. Ukupna aktiva 31 banke u Hrvatskoj na kraju lipnja 2013. iznosila je 400,1 milijardu kuna, što je 0,06 posto više nego na kraju prošle godine.

Vezani članci Bankarske naknade, ilustracija Banke dižu cijene: Evo gdje poskupljuju naknade za vođenje računa, a gdje za dizanje gotovine... Teško do kredita - 2 Banke pooštrile uvjete za nove kredite, Vujčić otkrio kada bi se stanje moglo normalizirati

>> Primaju se pisma namjere za kupnju HPB-a

Prosječna stopa adekvatnosti jamstvenog kapitala banaka u Hrvatskoj na kraju lipnja ove godine iznosila je 20,79 posto, što je za 0,62 postotna boda više nego u isto vrijeme lani (kada je ta stopa iznosila 20,17 posto). (T.Š./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook