Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Blagdanska košarica, pokloni...

Borimo se s krizom, ali ipak ćemo za Božić potrošiti 11 milijardi kuna!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Borba s krizom nije laka, ali prosinac ostaje mjesec u kojem, tradicionalno, najviše trošimo. Već je krenulo blagdansko kupovanje. Građani će otvarati novčanike češće nego inače, a prema procjeni Hrvatske gospodarske komore, za vrijeme blagdana potrošit će oko 11 milijardi kuna. Isto toliko trošili smo i prethodnih godina.

Od 15 kuna za kuglicu - do 200 kuna za Djeda Božićnjaka. Počela je božićna šoping groznica. I zato će se u prosincu novčanik otvarati više nego inače.

Pročitajte i ovo Otac i sin si međusobno zapalili ležajeve uoči Božića Otac i sin se posvađali pa jedan drugome zapalili ležajeve: "Iznio je kutnu garnituru i bacio ju na vatru gdje je već gorio njegov krevet" Slika nije dostupna POTROŠAČKA GROZNICA Koliko kanite potrošiti na božićne poklone? Dio građana već otkrio iznos i što im znači takva kupnja

Provlačit će se i kartice - prema nekim procjenama u samo 1 sekundi provući će se njih 25, što je 90.000 transakcija na sat.

Lalovac ljut: Umjesto 7, uspjelo se uštedjeti tek 2 milijarde kuna!

Prema procjeni Hrvatske gospodarske komore za ove blagdane građani će potrošiti oko 11 milijardi kuna. Isto kao i prethodne tri godine. 'Ono što je važno reći za tih 11 milijardi kuna je da bi taj iznos zapravo bio veći, ali zbog deflacije odnosno pada cijena u trgovini nije. Sve to znači da će građani za 11 milijardi kuna ove godine kupiti više nego prošle godine', kaže Tomislava Ravlić, pomoćnica direktora sektora za trgovinu.

Blagdanska košarica za četveročlanu obitelj kreće se od 300 do 1300 kuna, a najviše troškova odlazi na hranu i piće.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene