Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Bill Gates i saudijski princ kupuju lanac hotela

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik uprave Microsofta i njegov suosnivač Bill Gates udružio se s drugim najbogatijim čovjekom svijeta, saudijskim princem Alwaleedom bin Talalom, u namjeri kupnje hotelske grupe Four Seasons za 3,7 milijardi američkih dolara.

U tom poslovnom potezu udružili bi se Cascade Investments Billa Gatesa i Talalov Kingdom Hotels International s ciljem kupovine luksuznog lanca hotela sa sjedištem u Torontu po cijeni za 28 posto većoj od one postignute na zatvaranju burzi u petak, od 63,87 dolara za dionicu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Kakva bizarnost Netko je policiji dojavio o masovnoj pucnjavi u hotelu te ranjenih 20-ak osoba: Specijalci dojurili na teren, pokazalo se da je dojava lažna Požar u BiH Užas u susjedstvu VIDEO Buktinja oštetila poslovnu zgradu, proširila se i na hotel: Svi gosti morali pobjeći

Njihovu ponudu podupire Isadore Sharp, izvršni direktor i osnivač hotela Four Seasons, čija obitelj kontrolira većinu dionica kompanije s pravom glasa i koja će zadržati deset posto udjela u kompaniji.

Sharp bi trebao dobiti i bonus od 288 milijuna dolara u okviru plana menadžerskih povlastica koje je potpisao 1989.

"Taj ugovor je najbolji način da se održe i razviju dugoročna strategija, vizija i temeljne vrijednosti grupe Four Season. Dobro sam razmislio o toj ponudi, a ta je transakcija jedina koju sam spreman zaključiti" kazao je Sharp u ponedjeljak.

Sharp je priopćio kako je upravni odbor utemeljio povjerenstvo za analizu ponude koju moraju odobriti dioničari.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene