Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik uprave Microsofta i njegov suosnivač Bill Gates udružio se s drugim najbogatijim čovjekom svijeta, saudijskim princem Alwaleedom bin Talalom, u namjeri kupnje hotelske grupe Four Seasons za 3,7 milijardi američkih dolara.


U tom poslovnom potezu udružili bi se Cascade Investments Billa Gatesa i Talalov Kingdom Hotels International s ciljem kupovine luksuznog lanca hotela sa sjedištem u Torontu po cijeni za 28 posto većoj od one postignute na zatvaranju burzi u petak, od 63,87 dolara za dionicu.

Vezani članci Dožupan Nikola Blažević s društvom Policija dovršila istragu o večeri u kninskom hotelu: Dožupanu Blaževiću prekršajni nalog, jednoj je osobi tijekom večere stigla i mjera samoizolacije Dožupan Nikola Blažević s društvom Gdje je na kraju večerao dožupan? ''Gospođo, hotel ne radi. Ne znamo što je s tom fotografijom, sumnjamo da je montirana''

Njihovu ponudu podupire Isadore Sharp, izvršni direktor i osnivač hotela Four Seasons, čija obitelj kontrolira većinu dionica kompanije s pravom glasa i koja će zadržati deset posto udjela u kompaniji.

Sharp bi trebao dobiti i bonus od 288 milijuna dolara u okviru plana menadžerskih povlastica koje je potpisao 1989.

"Taj ugovor je najbolji način da se održe i razviju dugoročna strategija, vizija i temeljne vrijednosti grupe Four Season. Dobro sam razmislio o toj ponudi, a ta je transakcija jedina koju sam spreman zaključiti" kazao je Sharp u ponedjeljak.

Sharp je priopćio kako je upravni odbor utemeljio povjerenstvo za analizu ponude koju moraju odobriti dioničari.