Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Beli Manastir: Potpisani ugovori vrijedni oko 15 mln kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predstavnici grada Belog Manastira, Središnjeg državnog ureda za upravljanje imovinom te Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost potpisali su danas u tome gradu ugovore o realizaciju tri projekta, čija se vrijednost procjenjuje na oko 15 milijuna kuna.

Riječ je o dva ugovora o darovanju zemljišta u državnom vlasništvu za izgradnju belomanastirskih poslovnih zona "Sjever" i "Jug" te ugovoru o sufinanciranju obnove javne rasvjete u tome gradu. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna I službeno osumnjičen Ubojstvo novinarke: Suprug još nije dao iskaz Slika nije dostupna Strava Novinarku ubio suprug i pokušao si prerezati žile

U nazočnosti predsjednika Hrvatskog sabora Vladimira Šeksa ugovore su potpisali gradonačelnik Davorin Bubalović, državni tajnik Središnjega ureda Grga Ivezić te direktor Fonda Vinko Mladineo.

Gradonačelnik Bubalović i tajnik grada Josip Kompanović istaknuli su kako će se u nove dvije poslovne zone otvoriti oko 650 novih radnih mjesta čime će se Beli Manastir vratiti na prijeratnu razinu nezaposlenosti, a otvorenje novih zona nužno je budući u postojećim više nema prostora za ulagače koji pokazuju zanimanje za dolazak u ovaj grad.

Šeks je kazao kako će se u novim zonama graditi objekti proizvodne namjene, među kojima i pogon za proizvodnju biodizela, dodavši kako su poduzetnici u Osječko-baranjskoj županiji, u protekle 4 godine, otvorili više od 45. tisuća novih radnih mjesta.

Dodao je kako je Županiji odobreno 58,2 milijuna bespovratnih potpora za poticanje i razvoj poduzetništva, dok su za otvaranje poduzetničkih zona odobrena bespovratna sredstva od 29,8 milijuna kuna što, smatra on, pokazuje stalnu brigu Vlade za razvoj gospodarstva i poduzetništva
u ovoj Županiji.

Podsjetio je da je i sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, za različite projekte u ovoj Županiji, uloženo više od 280 milijuna kuna.

Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks danas je u Belom Manastiru nazočio i početku radova na obnovi Ulice Republike i dijela Ulice Kralja Tomislava, čiju obnovu s 3,2 milijuna kuna financira Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene