Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spas posrnule banke

Austrija preuzima Hypo Group Alpe Adria

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Austrija će u cjelosti preuzeti banku Hypo Group Alpe Adria, kako bi se izbjegao njezin kolaps.

U pregovore o sudbini banke, koji su trajali cijeli vikend, bio je uključen i predsjednik Europske središnje banke (ECB) Jean-Claude Trichet. Prema dogovoru, Austrija bi trebala izdvojiti do 450 milijuna eura, čime bi Hypo dobio dodatni kapital od ukupno 1,5 milijardi eura, a stopa adekvatnosti kapitala bi porasla na 8,0 posto. 

Pročitajte i ovo Sebastian Kurz Proglašen krivim Novi problemi bivšeg austrijskog kancelara: Sebastian Kurz osuđen na osam mjeseci uvjetnog zatvora Ilustracija Na suđenju Pet osoba umrlo nakon što je pojelo kajmak koji je u Austriji proizvodio Srbin: Otkriven niz propusta u mljekari

Dosadašnji će vlasnici za spas posrnule banke izdvojiti 1,05 milijardi eura, izjavio je  austrijski ministar financija Josef Proell. Pritom će najveći dioničar njemački BayernLB u HGAA ubrizgati 825 milijuna eura svježeg kapitala. Koruške vlasti osigurat će 200 milijuna, a osiguravateljska kuća Grawe 30 milijuna eura.Prema procjenama, banka će ove godine ostvariti gubitak od 1,45 milijardi eura.  Prema tome, sudbina banke o kojoj se može samo nagađati, nije optimistična.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene