Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OŠTRA PORUKA

Gradonačelnik Petrinje: "Banovina je na respiratoru. Ako se sve bude donosilo kao Zakon o obnovi, onda je dug i predug put oporavka!"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oporba je rušenjem kvoruma u Saboru jučer onemogućila donošenje izmjena i dopuna Zakona o obnovi, što je izazvalo burne reakcije vladajućih. O svemu se danas oglasio i gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović.

Gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović na društvenim je mrežama komentirao neizglasavanje izmjena i dopuna Zakona o obnovi nakon potresa.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Potres u Hrvatskoj Tlo ponovno podrhtava na Banovini: "Zdrmalo nas, kuća malo poskočila, nije dugo - da nas podsjeti" Građani očajni zbog spore obnove Banovine - 3 Tuga Banovina tri mjeseca nakon potresa ne vidi napredak, stanovnici u suzama: "Na što liči naš grad... i nitko se ne bori za njega"

Njegov osvrt prenosimo u cijelosti.

"Banovina je na respiratoru. Danas smo počeli rušiti u Petrinji ono što je i godinama prije potresa trebalo biti maknuto.

Što nije uspjela država godinama, u deset sekundi je učinio potres. A kako i koliko brzo ćemo graditi ovisi opet o državi. Ako se sve bude donosilo kao Zakon o obnovi, onda je dug i predug put oporavka!

Nakon svega što se jučer dogodilo u Saboru jasno se vidi da neki koji su izabrani od naroda da donose odluke koje će tom istom narodu pomoći ( u dobru i u zlu!), iz Zagreba ne vide niti Banovinu niti Sisačko- moslavačku županiju, već se poigravaju sa ljudskom nesrećom i teškom sudbinom ovih krajeva.

Kao saborski zastupnik i gradonačelnik Petrinje sam stalno upozoravao da su to krajevi kojima je potrebna pomoć države, ali i vjerovao da će potres protresti i neke glave koje sudjeluju u donošenju odluka. Sad vidim da niti pojedinačne sudbine niti sudbine cijelih područja nisu ispred politike.

Čovjek na respiratoru, bori se za život, cijela Banovina na respiratoru, prijeti nam katastrofa svih mogućih vrsta, ali nema ruku koje bi podržale Zakon koji bi nam što prije dao potporu da se dižemo iz ruševina..."

 

Banovina je na respiratoru Danas smo počeli rušiti u Petrinji ono što je i godinama prije potresa trebalo biti...

Objavljuje Darinko DumbovicSubota, 30. siječnja 2021.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene