Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podignuta optužnica

Zatvorenik pokušao ubiti zaposlenicu kaznionice: Primio ju je u kravatu i gurnuo joj prste u usta, jedva je uspjela pobjeći

Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr
Županijsko državno odvjetništvo (ŽDO) u Sisku je nakon provedene istrage podiglo optužnicu na sisačkom Županijskom sudu protiv 33-godišnjeg hrvatskog državljanina, zbog pokušaja teškog ubojstva službenice u kaznionici, objavljeno je u subotu na internetskim stranicama sisačkog ŽDO-a.

Kako se navodi u optužnici ŽDO-a, okrivljenik (1985. g.) je 21. kolovoza 2017. kao zatvorenik na izdržavanju zatvorske kazne u jednoj kaznionici, raspoređen na rad u skladište grafičke radionice, kao skladišni radnik.

Pročitajte i ovo Zapaljena kuća u Sisku policija traži počinitelja Ostali su bez svega i trebaju vašu pomoć! Zapalili su im kuću dok je u njoj bilo jedanaestero djece: "Ne znamo gdje ćemo spavati" Slika nije dostupna NEĆE SE JOŠ POLITIČKI AKTIVIRATI Vanđelić otkrio zašto će dati otkaz kao ravnatelj Fonda za obnovu: ''Puni mandat neću ostati...''

U nakani da usmrti službenicu te kaznionice, koja je organizirala i nadzirala rad zatvorenika u skladištu grafičke radionice, okrivljenik joj je prišao s leđa i lijevom rukom ju snažno stegnuo oko vrata u zahvatu tzv. "kravata". Dok se ona otimala pokušavajući se osloboditi njegova pritiska i pozivala upomoć, okrivljenik joj je ugurao prste desne ruke u usta, nakon čega ga je ona ugrizla za prste te se uspjela osloboditi i pobjeći, navodi u optužnici ŽDO Sisak.

Iako se u priopćenju ne navodi o kojoj je kaznionici riječ, Provjereno je prošli mjesec donijelo priču o kaznionici u Glini gdje je jedan zatvorenik napao u skladištu tiskare napao i pokušap silovati zaposlenicu tiskare.

Zatvorenik ju je napao u skladištu tiskare, gdje su zajedno radili.

"Našli su je na podu, drhtala je, tresla se, rekli su da je skladište bilo puno kose, da je ona bila i krvava, bio je dio odjeće potrgan. Znači, sve upućuje na način kao da je on nju davio i da ju je htio pokušati silovati. Sjećam se da je medicinski tehničar uzeo nju na rame i odnio je u ambulantu, jer je ona bila u vidljivom stanju šoka, nije mogla govoriti", ispričao je izvor Provjerenog iz zatvora.

Povjerenik sindikata tražio je da se o ovome slučaju očituje uprava.

"Naime, prema našim saznanjima, navedeni zatvorenik procijenjen je kao visokorizičan, sklon zloupotrebi droga, emocionalno nestabilan, slabijih socijalnih vještina, sklon ultimativnim i manipulativnim ponašanjima, desetak puta stegovno kažnjavan", navodi se u zahtjevu sindikata.

Izvor Provjerenog navodi kako je zatvorenik uporno vraćan na posao iz nepoznatih razloga.

Došli smo i do dokumenta u kojem uprava odgovara sindikatu. U njemu spominju da se protiv zatvorenika vodio stegovni postupak. Iz interne medicinske dokumentacije zaključujemo da je bila riječ o ilegalnom uzimanju Suboxona, tableta koje se koriste za liječenje ovisnosti o heroinu.

"Za zatvorenika do napada na službenicu nije upućen ili podnesen nikakav prijedlog, mišljenje ili službena zabilješka da postoje sigurnosni razlozi ili medicinske indikacije za prekid rada."

Napadač je registrirani ovisnik. Ima i psihijatrijsku dijagnozu. Psihijatar je unatoč jakoj terapiji napisao da može raditi. (Hina/D.I)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene