Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Županijski sud u Zadru proglasio je danas krivima Šimu Medanića (50) iz Vrsara i Pericu Majstorovića (46) iz Crikvenice za teško ubojstvo Šimine sestre Slavice Medanić 7. siječnja 2006. te ih je osudio na dugotrajne kazne - po 40 godina zatvora.


Prema riječima predsjednika Sudskog vijeća, suca Borisa Radmana, Medanić i Majstorović dogovorili su likvidaciju Šimine sestre Slavice Medanić u razdoblju 2004. do 2006. s ciljem da Šime Medanić stekne imovinsku korist, koja je bila u vlasništvu njegove sestre, a Perica Majstorović i pokojni Nikola Grbić da dobiju novčanu naknadu kao izvršitelji plana.

Vezani članci Srednjoškolski đački dom u Zadru VIDEO Ravnatelj učeničkog doma u Zadru strancima za plaćanje karantenskog smještaja u tom domu davao - privatni račun Plantaža marihuane VIDEO Pao poljoprivrednik kod Zadra: Pogledajte plantažu s gotovo 8000 stabljika marihuane

Po presudi, Perica Majstorović i Nikola Grbić su 7. siječnja 2006. u stanu u Zadru položili su Slavicu Medanić na trosjed, pokrili joj glavu dekom i ispalili tri smrtonosna hica u glavu.

Pronašli su iznos od 275 tisuća eura, od toga uzeli dogovorenu nagradu za likvidaciju, a ostatak predali Šimi Medaniću.

Grbić je kasnije pronađen mrtav negdje u Istri. Medanić i Majstorović su 29. studenoga 2006. uhićeni i od tada su u pritvoru, gdje će ostati do pravomoćnosti presude, a u izrečenu kaznu ubraja im se vrijeme provedeno u pritvoru.