Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Brusilicom načinio otvor

Eksploziju cisterne u Sesvetama skrivio radnik?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Protiv 44-godišnjeg radnika koji je uzrokovao eksploziju autocisterne kod benzinske postaje 'Zovko' u Sesvetama u prosincu prošle godine državno odvjetništvo zatražilo je istragu.

Sumnja se da je 44-godišnjak 6. prosinca u priručnoj servisnoj radionici za remont vozila s cisterne brusilicom skinuo nosač aluminijskih ljestava pri čemu je na spremniku za gorivo nastao otvor promjera 31 milimetar.

Pročitajte i ovo Eksplodirala cisterna Tragedija u Liberiji UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ Eksplodirala cisterna, poginulo više od 40 ljudi: "Vozač im je rekao da ne lupaju..." Sportska dvorana na Filipinima u kojoj se dogodila eksplozija tijekom katoličke mise - 1 Na Filipinima Krvavo jutro, napali vjernike na misi: Četiri osobe su poginule u eksploziji, deseci su ranjeni

>> Za eksploziju cisterne u Sesvetama kriv radnik

U državnom odvjetništvu kažu da poslije nije dobro isprao komoru za gorivo u kojoj je, zbog toga i hlapljenja naftnih derivata, nastala eksplozivna smjesa. Radnik je idućeg dana prilikom zavarivanja branika cisterne slučajno zapalio eksplozivnu smjesu, nakon čega se požar proširio na obližnju autocisternu, autobus i priručnu servisnu radionicu za remont vozila.

Točna šteta nije utvrđena, no u državnom odvjetništvu kažu da je svakako veća od 300.000 kuna. U eksploziji i požaru nitko nije bio ozlijeđen. Sesvetsko Općinsko državno odvjetništvo radnika tereti za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti iz nehaja. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene