Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dvojica radnika virovitičkog HEP-a ozlijeđena su u prometnoj nesreći danas popodne kad je putnički vlak udario u HEP-ovo teretno vozilo na pružnom prijelazu u Ulici Pavla Radića na cesti prema virovitičkom prigradskom naselju Sveti Đurađ.


Kako je izvijestila virovitičko-podravska Policijska uprava, na pružnom prijelazu, na kojem je postavljen 'Andrijin križ', na vozilo je naletio putnički vlak koji vozi na pruzi Osijek-Zagreb-Rijeka . Po priopćenju Hrvatske elektroprivrede ozlijeđeni su poslovođa virovitičkog HEP-a Tomo Karačić i KV monter Darko Viza.

Vezani članci Stravična željeznička nesreća u Tajvanu VIDEO Vlak usred tunela sletio s tračnica: Poginulo više od 50 ljudi, deseci su još zarobljeni u uništenim vagonima Pogled s pruge U naletu vlaka nedaleko od Unešića ozlijeđen muškarac, prevezen u šibensku bolnicu

>> U naletu vlaka poginuo vozač automobila

Policija je priopćila da se vozač Tomo Karačić, vozeći od Virovitice prema prigradskom naselju Sveti Đurađ, iz neutvrđenih razloga nije zaustavio na prometne znakove kako bi propustio vlak. Također je priopćeno da vlakovođa nije bio pod utjecajem alkohola. Nakon intervencije hitne medicinske pomoći iz županijskoga doma zdravlja ozlijeđeni su zadržani na liječenju u virovitičkoj općoj bolnici. (Hina)