Policija (Foto/Arhiva: Goran Kovacic/PIXSELL )
Policija (Foto/Arhiva: Goran Kovacic/PIXSELL )

Policijska uprava (PU) primorsko-goranska izvijestila je u petak da njezini policijski službenici provode kriminalističko istraživanje vezano uz događaj u kojemu je 20. kolovoza u Viškovu ozlijeđen 70-godišnji hrvatski državljanin koji je medijima izjavio da je premlaćen i vrijeđan po nacionalnoj osnovi.


U policijskom priopćenju navodeno je da traje kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile sve relevantne činjenice i okolnosti, kao i sudionici ovoga događaja. Vezano uz ovaj događaj do sada nije prekršajno ili kazneno prijavljena ni jedna osoba, pa tako ni spomenuti 70-godišnji hrvatski državljanin. Policija je zaključila da će, po završetku kriminalističkog istraživanja, javnost pravodobno obavijestiti.

Vezani članci Ilustracija ''Muškarac nagovara djecu da pođu s njim'': Zbog te objave podnesen optužni prijedlog Francuska policija, ilustracija Objavljeni detalji krvavog napada u Parizu: Profesoru odrubio glavu pa pobjegao, policija ga ubrzo upucala

Kako je objavljeno u medijima, 70-godišnjak koji živi u Viškovu, na dolasku na parkiralište pred zgradom u kojoj živi zatekao je parkirani automobil na mjestu na kojemu on obično parkira. Zatražio je od susjeda, kod kojega je bio vlasnik tog automobila, da ga premjesti, ali je on to odbio pa se parkirao ispred tog automobila.

Rekao je da ga je ubrzo više osoba s parkirališta počelo vrijeđati po nacionalnoj osnovi, s obzirom na to da je Srbin, i udarati u njegovo vozilo. Dodao je kako se, nakon što je zvao policiju, vratio na parkiralište gdje su ga nastavili vrijeđati i potom ga udarili nekoliko puta u glavu i prsa.

Istaknuo je kako su mu policijci kada su stigli na parkiralište rekli da će ga privesti zbog narušavanja javnog reda i mira.

Obratio se Srpskome narodnom vijeću (SNV), a njihov pravni savjetnik Milan Eraković medijima je rekao da protiv napadača nisu podnesene prekršajne prijave nego samo protiv 70-godišnjaka, što je PU primorsko-goranska opovrgnula. Eraković je izvijestio da je SNV podnijelo kaznenu prijavu u srijedu, uz suglasnost 70-godišnjaka, za kažnjivo djelo prijetnje, nanošenja tjelesnih povreda te uznemiravanja protiv nepoznatih počinitelja. (Hina)

U uvali Pučišća na Braču iz jahte ispuštene fekalije?