Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vinka Cetinski, Boris Sorgo i Marin Sorgo ostaju u pritvoru, dok je Romina Hrvatin puštena da se brani sa slobode.


Istražni sudac Županijskog suda u Puli trojici osumnjičenih odredio je jednomjesečni pritvor zbog opasnosti utjecaja na svjedoke, te pokrenuo istragu u slučaju zloporabe položaja pri kupnji i prodaji nekretnina za tvrtku 'Kermas ulaganja' u vlasništvu Danka Končara. Romina Hrvatin, protiv koje je također pokrenuta istraga,  puštena je da se brani sa slobode jer ne postoji opasnost od utjecaja na svjedoke. Protiv Gordana Dobrovića i Željka Bilića, koji su pušteni nakon saslušanja u subotu, provest će se istraga zbog kaznenog djela pomaganja, a protiv Borisa Sorge zbog kaznenog djela poticanja na zloporabu položaja i ovlasti.

>> Končar: Pokušao sam sve riješiti mirnim putem

Vezani članci Oleg Butković: Malverzacije otočnim iskaznicama - 1 Zbog prevara na jeftinim kartama ministar najavio provjeru: Jedan čovjek trajektom putovao čak 20 puta u istom danu?! Divlje svinje u Rovinju Na kružnom toku u Rovinju snimili divlje društvo koje uživa u travi: "Mislili smo da je skrivena kamera"

>> Afera Cetinski-Končar: Rovinjskom odvjetniku sudac odredio pritvor

Rovinskom odvjetniku Željanu Hrvatinu koji je previden prije dva dana sudac je odmah odredio jednomjesečni pritvor i pokrenuo istragu, a istarska PU je danas izvijestila kako su u nastavku istrage službenici odjela gospodarskog kriminaliteta kazneno prijavili Hrvatina, te 40-godišnjaka iz Rovinja čiji identitet nisu naveli. 40-godišnjak je osumnjičen za kazneno djelo sprječavanja dokazivanja, a Hrvatin za poticanje na to kazneno djelo. Prema navodima policije Hrvatin je mobitelom zatražio od 40-godišnjaka da uništi podatke u računalima kojima su se koristili njegov odvjetnički ured i agencija za nekretnine u vlasništvu 50-godišnjaka iz Rovinja. 40-godišnjak je to i učinio, a diskove sa spremljenim podacima bacio je u kante za otpad na području Rovinja i Bala.