Kokain, ilustracija (Foto: Pixsell,Grgo Jelavić)
Kokain, ilustracija (Foto: Pixsell,Grgo Jelavić)

U utorak je u Zadru priveden 37-godišnjak kojeg policija sumnjiči za preprodaju droge. Rezultat je do dovršenog višemjesečnog kriminalističkog istraživanja. Pretragom njegovog doma pronađen je kokain vrijedan 1,65 milijuna kuna.


Policija je, nakon višemjesečne istrage, u utorak privela 37-godišnjeg Zadrana. U ponedjeljak je izvršena pretraga doma i drugih prostorija kao i prijevoznih sredstava kojima se koristi. Pronađeno je i oduzeto ukupno 1136,50 grama kokaina namijenjenog preprodaji na zadarskom narko tržištu.

Vezani članci Krađa u Zadru (PU zadarska)1 BMW-om u krađu: Napunili prtljažnik suhomesnatim proizvodima, konzervama, gotovim jelima, pelenama... Ecstasy (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Na Pagu pala dvojica dilera: Kod njih pronađeni kokain i ecstasy

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru priopćilo je da je 37-godišnjak je u ponedjeljak oko 17,15 sati u Zadru u prostoru ispod sjedala motocikla kojim se koristi, držao 1136,50 grama kokaina zapakiranog u omot i oblijepljenog folijom.

Pronađeni kokain je izrazito visoke čistoće koja iznosi od 75 do 90 %, priopćeno je iz PU zadarske. Miješanjem takvog kokaina s tzv. punilom dobilo bi se više od tri kilograma kokaina kakvog se obično nalazi u uličnoj distribuciji.

Takva droga se inače preprodaje po cijeni od minimalno 500 kuna po gramu. Policija samim tim vrijednost kokaina koji je zaplijenjen u ponedjeljak procjenjuje na iznos veći od 1,65 milijuna kuna. 37-godišnjak je priveden uz kaznenu prijavu.