Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Popravni ispit

USKOK doradio optužnicu protiv Čehoka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački Županijski sud sutra će odlučiti hoće li prihvatiti dorađenu USKOK-ovu optužnicu protiv nekadašnjeg varaždinskog gradonačelnika Ivana Čehoka zbog navodnog pogodovanja poduzetniku Davoru Patafti.

Dorađena USKOK-ova optužnica protiv bivšega varaždinskog gradonačelnika Ivana Čehoka zbog pogodovanja poduzetniku Davoru Patafti, kojim je grad Varaždin navodno oštećen za najmanje 49,5 milijuna kuna, naći će se sutra pred optužnim vijećem zagrebačkoga Županijskog suda koje ju je prije pola godine odbilo potvrditi zbog nejasnoća.

Vijeće sutkinje Jasne Smiljanić USKOK-u je u svibnju, nakon nekoliko ročišta zatvorenih za javnost, vratilo na doradu optužnicu protiv Čehoka, Patafte, Narcise Huljev, Tomislava Kezelja, Hrvoja Vojvode i tri Pataftine tvrtke T7 Grupe, T7 Visa i Winaira.

Pročitajte i ovo Vjeko Luetić, doktor za mito, optužen zbog primanja mita Inspektor s prstima u pekmezu Optužen doktor za mito: Pokloni mi rezane kamene ploče i sve će biti OK Dragan Kovačević - 2 On najavio kaznenu prijavu USKOK podigao optužnicu protiv Dragana Kovačevića: Za mito uzimao skupa odijela

>> Čehok Varaždincima: Žao mi je što sam vas izručio nesposobnoj, lažljivoj i nekompetentnoj vlasti

Od USKOK-a se tražilo da razjasni zašto smatra da je riječ o udruživanju zbog počinjenja kaznenog djela te da se odredi koje od dva, za vijeće proturječna, građevinska vještačenja smatra relevantnim.

Optužnica kojom se Čehoka i ostale tereti za udruživanje radi počinjenja kaznenih djela, zloporabe položaja i ovlasti te za pomaganje i poticanje na te zloporabe, podignuta je krajem prosinca prošle godine.

Čehok je optužen da je od kraja 2007. do sredine 2011. pogodovao Patafti i njegovim tvrtkama u poslovima s gradom i gradskim poduzećima, pri čemu je Varaždin navodno oštećen za najmanje 49,5 milijuna kuna. Patafti je u tom razdoblju, tvrdi USKOK, isplaćeno najmanje 35,8 milijuna kuna.

Zbog te afere, Čehok je u srpnju prošle godine iz istražnog zatvora u Remetincu, u kojem je proveo više od mjesec i pol dana, dao ostavku na gradonačelničku dužnost. Na slobodu je izašao uz jamčevinu vrijednu 2,6 milijuna kuna.

Patafta je pak sudu dao jamčevinu od 12 milijuna kuna, jednu od najvećih u povijesti hrvatskoga pravosuđa. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene