Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubijeni uhićenik

'Umro je jer nije dao da mu se pomogne'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvoje Jurić, kojeg je u KB Dubrava ubio policajac, umro je jer nije dopustio da mu se pomogne. Iskrvario je nakon što ga je policajac ranio u nogu braneći medicinsko osoblje, kolege i sebe od napada škarama i iglom.

'Pritvorenik je došao u pratnji policije, pružena mu je pomoć te je tijekom obrade bio pristojan. Jedino je stalno ponavljao kako policija želi nauditi njegovu djetetu te da ih mora ‘riješiti’. Kada je ugledao policajca, potpuno je podivljao. Uzeo je škare koje nisu bile bolničke, nego policijske te nasrnuo na policajca koji je izvukao pištolj i pucao mu u natkoljenice', dr. sc. Leonardo Patrlj, predstojnik Klinike za kirurgiju bolnice u Dubravi, prenio je detalje koje su mu ispričali očevici, prenosi Jutarnji list.

Pročitajte i ovo Otkriveni improvizirani laboratoriji u Dubravi - 5 Kućna radinost FOTO/VIDEO Policija otkrila nekoliko laboratorija za uzgoj trave u Dubravi: Neke bi opremljenost i dob dilera mogla iznenaditi Ilustracija Dok ide Žena 15 puta pokrala istu trgovinu, poznato i što joj je bio plijen

Krv je šikljala na sve strane, a jedan je liječnik rukama zaustavljao obilno krvarenje. 'U tom trenutku Jurić je uzeo pištolj policajca koji je bio u futroli, policajac je povikao da nasilnik ima pištolj i liječnik je pustio njegovu nogu. To nije bila normalna situacija, čovjek se nadljudskim snagama borio da mu se ne pomogne. Ubrzo se srušio i to preko sestre kojoj su popucali ligamenti koljena', rekao je dr. Patrlj.

>> U bolnici nije moguće ispaliti hitac upozorenja u zrak

>> Interna istraga: Policajac je opravdano pucao na napadača

>> Policajac ubio muškarca koji ga je napao škarama

Nakon što se srušio, liječnici su pokušali nadoknaditi izubljenu krv, ali bilo je prekasno. 'U bolnici se nije moglo normalno raditi, trebalo je izvući živu glavu i u isto vrijeme osobu koja vas želi napasti pokušati spasiti. U tom trenutku nismo bili bolnica, nego poprište zločina', dodao je dr. Patrlj.

Stručnjaci kažu kako je za iskrvarenje dovoljno svega dvije do tri minute u slučaju da je riječ o ozljedi velike krvne žile poput bedrene arterije, a čovjek se kreće. 'Riječ je o magistralnoj žili i takav ishod, u toj situaciji, bio je neizbježan', rekao je doc. dr. sc. Mate Majerović.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene