Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drama u Slavoniji

Dramatična akcija spašavanja: Policajci iz nabujale Save spasili migrante

Policija spasila migrante
Policija spasila migrante Foto: PU brodsko-posavska
Dramatična akcija spašavanja odvila se u petak u poslijepodnevnim satima kada su policajci iz nabujale rijeke Save izvukli trojicu migranata.

Oko 18:30 policajci Mobilne jedinice koji nadziru državnu granicu začuli su u blizini Mačkovca pozive u pomoć na engleskom jeziku. Na suhom dijelu otočića uočili su šest muških osoba te ih upozorili da ostanu čekati na suhom.

No, trojica muškaraca ušla su u rijeku i počela plivati prema policajcima. Zbog udaljenosti, dubine vode i iznemoglosti, uhvatili su se za plutajuće deblo nakon čega su policajci ušli u vodu i izvukli ih na suhi dio obale. Preostala trojica muškaraca sa suhog su dijela otočića prevezena službenim plovilom, izvijestili su iz PU brodsko-posavske.

U tijeku je utvrđivanje identiteta osoba te postupanje sukladno Zakonu o strancima.

Policajci i ranije pomagali migrantima

Brodsko-posavski policajci i ranije su pomagali migrantima. Ističu kako su 18. kolovoza u blizini Ljupine uočili skupinu od 23 migranta ta su pozvali Hitnu pomoć za one među njima koji se nisu osjećali dobro. 

Ranije u srpnju ove godine, priskočili su u pomoć 13 migranata koji su iscrpljeni i gladni pronađeni na području Radinje. Osim toga, tada su pomogli i trudnici i ženi koja je nedavno rodila.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nesreća na pruzi Strava u Srbiji: Teretni vlak naletio na skupinu migranata, ima poginulih

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ZA TISUĆU EURA Put u ''bolji život'': Vozio čamac na prikolici i u njemu skrivao migrante, mogli su se i ugušiti

U ožujku su spasili stranog državljanina od sigurne smrti u nabujaloj rijeci Savi kada su čuli kako zapomaže i pokušava preplivati rijeku.

Nezakoniti prelasci preko hirovite i nabujale rijeke su vrlo opasni, a migranti tako dovode u opasnost život i zdravlje i sebe i svoje obitelji, priopćili su iz PU brodsko-posavske.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene