Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Uhićen osumnjičenik za genocid

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je jučer u Belom Manastiru uhitila 53-godišnjaka iz Batine, za kojim je po nalogu osječkoga Županijskoga suda iz 1996. raspisana potraga pod sumnjom da je počinio kažnjivo djelo genocida, izvijestila je danas osječko-baranjska PU.

Osumnjičenik je u ožujku 2002. u odsutnosti na osječkom Županijskom sudu pravomoćno osuđen na 15 godina zatvora, a presudu je u siječnju ove godine ukinuo Vrhovni sud i predmet vratio u ponovan postupak.

Pročitajte i ovo Snimke uništenja u Gazi Odbijen zahtjev Izraela Međunarodni sud donio presudu o izraelskom napadu na Gazu: "Moraju poduzeti hitne mjere..." Vojska, Beli Manastir - 5 Veliki planovi Vojska se vraća u Beli Manastir, građani pozdravljaju ideju: "Živnut će i gospodarstvo i demografija"

Osumnjičenika se tereti da je kao član štaba tzv. teritorijalne
obrane u Batini 1991. progonio nesrpsko stanovništvo iz toga mjesta, pljačkao njihovu imovinu, a prazne kuće dijelio Srbima.

Tereti se i da je organizirao prisilne radne akcije žena i muškaraca nesrpske nacionalnosti u dobi od 15 do 60 godina, koji su morali kopati rovove.

Osumnjičenik je jučer popodne sproveden u osječki zatvor, izvijestila je policija.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene