Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zadarska je policija uhitila 29-godišnjaka i malodobnog 16-godišnjaka s benkovačkog područja zbog sumnje da su počinili kazneno djelo krivotvorenje novca.


Kriminalističkom obradom utvrđeno je da su njih dvojica tijekom ovog mjeseca pribavili neutvrđenu količinu krivotvorenih novčanica u apoenima od 200 kuna koje su 11. prosinca u okolici Zadra stavljali u optjecaj tako što je 29-godišnjak iznajmljenim osobnim vozilom vozio malodobnog 16-godišnjaka koji je ulazio u trgovine i kupovao robu krivotvorenim novčanicama.

Vezani članci Vinko Ljubičić i Mario Jurič Odvjetnik uhićenog splitskog poduzetnika otkrio što mu se stavlja na teret i poručio: "Uvjeren sam da tu nema ništa protuzakonito" Gradonačelnik Splita Ivica Puljak Puljak o uhićenjima u Splitu: "Mi smo uočili kosture iz ormara. Zbog jednog ugovora će Grad ostati bez 2,5 milijuna kuna"

U četvrtak, 13. prosinca, pokušali su u trgovini na području Biograda u optjecaj staviti krivotvorenu novčanicu, a nakon toga su ih zaustavili policajci u Benkovcu.

Tom je prigodom kod 16-godišnjaka pronađena jedna krivotvorena novčanica od 200 kuna. Pretragom vozila
kojega koristi 29-godišnjak u vozilu je pronađeno 10 takvih
krivotvorenih novčanica, a pretragom doma kojeg koristi isti građanin pronađeno je još 36 krivotvorenih novčanica od 200 kuna.

Kako je priopćila PU zadarska, 29-godišnjak će biti priveden
istražnom sucu Županijskog suda u Zadru, a protiv 16-godišnjaka će biti podnesena kaznena prijava redovitim putem.