Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog ratnih zločina

U Vojvodini uhićen Srbin iz Hrvatske

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija u Šidu u Vojvodini uhitila je na temelju tjeralice hrvatskog Interpola Srbina iz Hrvatske, 52-godišnjeg Rajka Miloševića, objavila je u petak srbijanska nevladina udruga Veritas.

Milošević je uhićen temeljem tjeralice raspisane nakon što je on u Hrvatskoj osuđen na četiri i pol godine zatvora zbog ratnog zločina nad civilnim stanovništvom, javljaju beogradski mediji pozivajući se na priopćenje te nevladine organizacije.  Istražni sudac višeg suda u Sremskoj Mitrovici je, nakon saslušanja, Miloševiću odredio pritvor te otvorio ekstradicijski postupak.

Pročitajte i ovo James O'Brien i Aleksandar Vučić Vučić se protivi SAD nudi partnerstvo Srbiji: Nadaju se suočavanju s istinom o Srebrenici Tomislav Žigmanov Tri put više nego 2020. Na izbore za Sabor izašao rekordan broj birača i u Srbiji

Milošević je, kako se precizira, u postupku protiv sedam osoba, za ratni zločin osuđen pred Županijskim sudom u Vukovaru 2005. godine. U izjavi koju, uz priopćenje, prenose beogradski mediji, predsjednik Veritasa Savo Štrbac navodi kako je na temelju međunarodnih tjeralica hrvatskog Interpola diljem svijeta uhićeno 108 Srba iz Hrvatske. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene