Obavijesti Video Pretražite Navigacija
šestorica uhićenih

U velikoj akciji pali krijumčari: Drogu nabavljali u Albaniji i BiH da bi je preprodavali u Hrvatskoj. Pogledajte što su im sve pronašli

Razbijena je organizacija krujumčara droge. Uhićena su i kazneno prijavljena šestorica pripadnika zločinačkog udruženja.

Policija i USKOK dovršili su kriminalističko istraživanje nad šestoricom muškaraca (45, 57, 43, 51, 44 i 36 godina) zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Policija objavila detalje Okršaj na jugu Hrvatske: Dobio šakom u glavu pa napadača ubo nožem u trbuh Ilustracija Riječ je o Srbinu Unakaženo tijelo bez prstiju pronađeno u stanu u Beču: "Način egzekucije ukazuje na balkansku mafiju"



Sumnja se da su se spomenuti muškarci udružili u zločinačko udruženje kako bi nabavili, posjedovali i prodavali drogu.

Utvrđeno je da su osumnjičene osobe od veljače 2020. godine nabavljali veće količina heroina i kokaina iz Albanije i Bosne i Hercegovine radi krijumčarenja i daljnje preprodaje u Hrvatskoj. Prokrijumčarenu drogu na splitskom bi području miješali s punilima radi povećanja količine, vagali i pakirali u manje pakete te predavali većem broju drugih osoba radi daljnje prodaje. U srijedu su uhićeni na splitskom području.

Tijekom pretrage pronađeno je i oduzeto 1,6 kilograma kokaina te više od 2 kilograma heroina, 10 kilograma smjese za povećanje droge, preša za prešanje droge, valjak, metalni kalup, razni alat, vaga, više mobitela i SIM kartica.

Uhićene osobe tijekom dana će biti dovedene pritvorskom nadzorniku PU splitsko-dalmatinske, dok će odgovarajuća kaznena prijava biti podnesena USKOK-u.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene