Razbijena je organizacija krujumčara droge. Uhićena su i kazneno prijavljena šestorica pripadnika zločinačkog udruženja.


Policija i USKOK dovršili su kriminalističko istraživanje nad šestoricom muškaraca (45, 57, 43, 51, 44 i 36 godina) zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja.

Uhićeni krijumčari droge
Uhićeni krijumčari droge Foto: MUP


Sumnja se da su se spomenuti muškarci udružili u zločinačko udruženje kako bi nabavili, posjedovali i prodavali drogu.

Vezani članci Dubrovačka policija zaplijenila 25 kg kokaina Kakav ulov dubrovačke policije! U automobilu 49-godišnjeg Talijana pronašli 25 kilograma kokaina Interventna policija Detalji velike međunarodne akcije u kojoj je ''palo'' šestero Hrvata: Zločinačko udruženje vodio Slovenac, drogu švercali diljem Europe

Utvrđeno je da su osumnjičene osobe od veljače 2020. godine nabavljali veće količina heroina i kokaina iz Albanije i Bosne i Hercegovine radi krijumčarenja i daljnje preprodaje u Hrvatskoj. Prokrijumčarenu drogu na splitskom bi području miješali s punilima radi povećanja količine, vagali i pakirali u manje pakete te predavali većem broju drugih osoba radi daljnje prodaje. U srijedu su uhićeni na splitskom području.

Uhićeni krijumčari droge
Uhićeni krijumčari droge Foto: MUP

Tijekom pretrage pronađeno je i oduzeto 1,6 kilograma kokaina te više od 2 kilograma heroina, 10 kilograma smjese za povećanje droge, preša za prešanje droge, valjak, metalni kalup, razni alat, vaga, više mobitela i SIM kartica.

Uhićeni krijumčari droge
Uhićeni krijumčari droge Foto: MUP

Uhićene osobe tijekom dana će biti dovedene pritvorskom nadzorniku PU splitsko-dalmatinske, dok će odgovarajuća kaznena prijava biti podnesena USKOK-u.