Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tragedija kod Sinja

Stravična nesreća: Bježali policiji i zabili se u zid, četvero mrtvih, među njima i dijete

Prometna nesreća kod Sinja
Prometna nesreća kod Sinja Foto: Ivo Cagalj/Pixsell
Teška prometna nesreća dogodila se u Brnazama, a u njoj su život izgubile četiri osobe.

U mjestu Brnaze kod Sinja u četvrtak oko 7 sati dogodila se teška prometna nesreća. U slijetanju osobnog vozila marke Audi mađarskih registarskih oznaka s kolnika, koje je potom udarilo u zid, četiri su osobe poginule. Među poginulima je i 14-godišnje dijete. Ostale osobe koje su se nalazile u vozilu, doznajemo da je riječ o karavanu, prevezene su u bolnicu. Policija je javila da je u vozilu bilo devet osoba.

"Prema prvim informacijama, poginule osobe najvjerojatnije su migranti", javlja splitsko-dalmatinska policija.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica tehničke vlade Vlada nagradila Baby Lasagnu: Plenković objavio koliko će novca dobiti

Do prometne nesreće došlo je nakon policijske potjere od Trilja do Brnaza, gdje se osobni automobil zbog prebrze vožnje zabio u zid. 

Čak su četiri osobe poginule, Slobodna Dalmacija piše da je među poginulima i dijete. Svi ozlijeđeni u prometnoj nesreći iranski su državljani.

Muškarac koji je vozio starije je životne dobi, a policija ga je pokušala zaustaviti kod Trilja. Nije se zaustavio, nego je stisnuo gas kako bi pobjegao, a onda velikom brzinom ušao u raskrižje te nije uspio skrenuti, već se zabio u zid.

"U KBC Split pristiglo je pet osoba - četiri muškarca, od kojih su tri teže i jedan lakše ozlijeđeni, i jedno dijete koje je teško ozlijeđeno", rekli su za DNEVNIK.hr iz KBC-a Split i dodali kako su svi ozlijeđeni strani državljani, koji uz sebe nisu imali nikakve dokumente, pa se njihova točna dob ne zna.

Iz bolnice su potvrdili da su pozvali arapskog prevoditelja kako bi pomogao u komunikaciji s ozlijeđenima.

Policija traga za još jednim vozilom koje je sudjelovalo u potjeri, potvrdio je na konferenciji za medije ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Gradonačelnik Sinja izrazio sućut zbog smrti migranata

Miro Bulj, gradonačelnik Sinja osvrnuo se na problem ilegalnih prelazaka migranata i izrazio sućut sbog smrti četvero ljudi u prometnoj nesreći. Istaknuo je i da je o ovom problemu pisao i predsjedniku vlade Andreju Plenkoviću i predsjedniku Zoranu Milanoviću, ali apsolutno ništa nisu poduzeli.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene