Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatski državljani Dejan Kostadinović (30) i Darko Beret (48) poginuli su od udara struje u subotu oko 13.30 sati na gradilištu budućeg trgovačkog centra u Apatinu.


Treći radnik Danijel Vrbanec (20) zadobio je opekotine prvog i drugog stupnja te je izvan životne opasnosti i nalazi se u somborskoj bolnici, piše beogradski dnevnik 'Blic'. 

Vezani članci Opasna zgrada, branitelji na čekanju - 2 Gdje je zapelo? Stanari braniteljske zgrade pet godina čekaju sanaciju nakon požara: "Obećanja smo se dosad naslušali... Imamo toga i previše" Tesla Saver ECO paket - 1 Saznaj kako imati upola manji račun za struju s istim utroškom energije!

Nesreća se dogodila u trenutku kad je pokretna skela visoka osam metara zakačila žice viokonaponskog dalekovoda. 


'Prema priči radnika s gradilišta, monteri koji su stradali gurali su skelu na kraju dvorane koja se gradi. Skela je u jednom trenutku dodirnula žice visokonaponskog voda koji je u blizini krova. Jednoga od montera struja je odmah ubila, drugi je stradao pokušavajući mu pomoći', kazao je 'Blicu' svjedok događaja, radnik obližnje NIS-ove benzinske pumpe Predrag Čurčić.

Povrijeđeni Danijel Vrbanec zadobio je površinske opekotine obje šake, koljena, kao i povrede na grudima i lijevoj nadlaktici. Izjavio je kako je još uvijek u šoku i da se malo čega sjeća. 

'Samo znam da smo zaobilazili nekakve metalne elemente i nismo primijetili nikakav visokonaponski vod ispod krova. Mislim da je tako došlo i do strujnog udara, ali ne mogu reći sasvim precizno, jer sam se onesvijestio', kaže on.

Mjesto nesreće nalazi se u blizini regionalnog puta koji prolazi kroz Apatin prema hrvatskoj granici, a 'Blic' neslužbeno doznaje kako objekt, trgovački centar s velikom benzinskom crpkom, grade hrvatski ulagači, te da se kao glavni investitor navodi Križevački trgovački centar.