Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U Srbiji poginulo dvoje hrvatskih državljana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski državljani Dejan Kostadinović (30) i Darko Beret (48) poginuli su od udara struje u subotu oko 13.30 sati na gradilištu budućeg trgovačkog centra u Apatinu.

Treći radnik Danijel Vrbanec (20) zadobio je opekotine prvog i drugog stupnja te je izvan životne opasnosti i nalazi se u somborskoj bolnici, piše beogradski dnevnik 'Blic'. 

Pročitajte i ovo Kuba gasi javnu rasvjetu usred sve teže energetske krize Sve teže i teže Kriza ih natjerala na očajne poteze: Nedostaje goriva, a sad su isključili i javnu rasvjetu Pad zrakoplova u Nashvilleu Tragedija u Nashvilleu Avion pao na autocestu pa eksplodirao: "Poginulo je pet osoba, sreća što nije udario u zgradu"

Nesreća se dogodila u trenutku kad je pokretna skela visoka osam metara zakačila žice viokonaponskog dalekovoda. 


'Prema priči radnika s gradilišta, monteri koji su stradali gurali su skelu na kraju dvorane koja se gradi. Skela je u jednom trenutku dodirnula žice visokonaponskog voda koji je u blizini krova. Jednoga od montera struja je odmah ubila, drugi je stradao pokušavajući mu pomoći', kazao je 'Blicu' svjedok događaja, radnik obližnje NIS-ove benzinske pumpe Predrag Čurčić.

Povrijeđeni Danijel Vrbanec zadobio je površinske opekotine obje šake, koljena, kao i povrede na grudima i lijevoj nadlaktici. Izjavio je kako je još uvijek u šoku i da se malo čega sjeća. 

'Samo znam da smo zaobilazili nekakve metalne elemente i nismo primijetili nikakav visokonaponski vod ispod krova. Mislim da je tako došlo i do strujnog udara, ali ne mogu reći sasvim precizno, jer sam se onesvijestio', kaže on.

Mjesto nesreće nalazi se u blizini regionalnog puta koji prolazi kroz Apatin prema hrvatskoj granici, a 'Blic' neslužbeno doznaje kako objekt, trgovački centar s velikom benzinskom crpkom, grade hrvatski ulagači, te da se kao glavni investitor navodi Križevački trgovački centar.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene