Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhvaćen kod Slunja

U kombiju prevozio 23 osobe: Uhićen državljanin Srbije koji je ilegalno pokušao prevesti migrante u Hrvatsku

Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr)
Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr
Karlovački policajci uhitili državljana Srbije koji je u kombiju prevozio 23 migranta.

Policijski službenici Policijske uprave karlovačke u suradnji s policijskim službenicima Ravnateljstva policije zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u RH, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma dovršili su kriminalističko istraživanje nad 60-godišnjim državljaninom Srbije, priopćeno je iz PU karlovačke.

Pročitajte i ovo Klinički bolnički centar Split Puštena kući Djeca završila u bolnici nakon što su pojela perece: Sve istražuju policija i inspekcija Ilustracija Kaznena prijava Na aerodromu u Zadru uhvaćeno dvoje mladih Rusa: Policija odmah posumnjala da nešto nije u redu

Policajci su u ponedjeljak, 4. lipnja, na području Slunja zaustavili kombi vozilo švedskih registarskih oznaka kojim je upravljao 60-godišnji državljanin Srbije.

"Provedenim kriminalističkim istraživanjem 60-godišnjaka se sumnjiči da je iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos, u nehumanim uvjetima, u kombi vozilu prevozio 23 strana državljana, u namjeri da im omogući da ilegalno izađu s teritorija Republike Hrvatske i uđu na teritorij druge države članice Europske unije", stoji u priopćenju PU karlovačke.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u RH, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku PU karlovačke te će uz kaznenu prijavu biti doveden na nadležno državno odvjetništvo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene