Obavijesti Video Pretražite Navigacija
određen istražni zatvor

U kafiću im u piće ubacili antipsihotik: Završena istraga teškog dvostrukog ubojstva, jedan život spašen

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Karlovačka policija završila je opsežno kriminalističko istraživanje dvostrukog teškog ubojstva i jednog pokušaja ubojstva.

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave karlovačke i Policijske postaje Ogulin u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Karlovcu dovršili su opsežno kriminalističko istraživanje kojim su utvrdili osnovanu sumnju u počinjena dva kaznena djela - teško ubojstvo i jedno kazneno djelo - teško ubojstvo u pokušaju.

Pročitajte i ovo Ilustracija Užas u Njemačkoj U psihijatrijskoj klinici ubijen liječnik, u blizini pronašli muškarca oblivena krvlju Ivica Kropek, voditelj Službe općeg kriminaliteta policije Dva ubojstva Osumnjičeni za ubojstvo supruge imao je dozvolu za oružje, a policija otkrila i što se zna o ubojstvu na Srednjacima

Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da su 60-godišnjak i 32-godišnjakinja u razdoblju od 26. veljače do 28. travnja 2019. godine počinili dva kaznena djela teškog ubojstva 81-godišnjaka i 51-godišnjaka na području općine Plaški. Iskoristili su njihovu nepažnju za vrijeme boravka u ugostiteljskom objektu te im u alkoholno piće ubacili tvar - klozapin - antipsihotik, od čega su umrli.

Osumnjičeni su također počinili i kazneno djelo - teško ubojstvo u pokušaju na štetu 61-godišnjaka, počinjeno na identičan način, a kojem je pravovremenom liječničkom intervencijom spašen život.

Određen im istražni zatvor

Županijsko državno odvjetništvo objavilo je da su bili svjesni da lijek u kombinaciji s alkoholom može izazvati naglu smrt te su u tri navrata tijekom konzumacije alkoholnih pića s 81-godišnjakom, 61-godišnjakom i 51-godišnjakom, u cilju da ih usmrte, neopaženo i kriomice u piće stavili lijek s tvari klozapin. Oštećenicima je zbog toga naglo pozlilo te je kod 81-godišnjaka i 51-godišnjaka uzrokovalo smrt.

60-godišnjak predan je pritvorskom nadzorniku Policijske uprave karlovačke te je zajedno s osumnjičenom 32-godišnjakinjom, koja se trenutačno nalazi na izdržavanju kazne zatvora, uz kaznenu prijavu doveden u Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu. Osumnjičenicima je određen istražni zatvor.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene