Policija, ilustracija
Policija, ilustracija Foto: Davor Visnjic/Pixsell

Vozač autobusa koji je trebao voziti djecu iz Zagreba u Vukovar na izlet napuhao je policiji 0,87 promila. Autobus s djecom je na izlet odvezao drugi vozač.


Učenici osnovne škole s područja Medveščaka trebali su krenuti u srijedu rano ujutro na izlet u Vukovar. Zagrebačka policija javlja da je oko 4:45 obavljen nadzor autobusa i vozača koji je učenike trebao prevoziti. Vozač je 'napuhao' 0,87 promila.

"Na temelju višegodišnje suradnje policije i obrazovnih ustanova s ciljem zaštite najmlađih sudionika u prometu - djece, a u isto vrijeme i poštivanja prometne kulture kako bi se umanjili rizici koje dovode do prometnih nesreća, obavljen je nadzor autobusa i vozača koji je trebao prevoziti učenike osnovne škole s područja Medveščaka na izlet prema Vukovaru. Prilikom tog nadzora autobusa i vozača policijski službenici utvrdili su da je 36-godišnji vozač autobusa varaždinskih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola (0,87 g/kg)", priopćeno je iz PU zagrebačke.

36-godišnji vozač je isključen iz prometa i bit će prekršajno prijavljen. Autobus s djecom preuzeo je drugi vozač te su ona otišla na planirani izlet.

 
Vezani članci Zagreb: Tijekom noći izgorio BMW - 5 Na Medveščaku u noći izgorio BMW: Policija istražuje požar Ukradeni bicikli, ilustracija "Operirali" po Zagrebu: Četvorica muškaraca krala bicikle, provaljivali u caffe i samoposlužne aparate