Pomorska policija, ilustracija (Foto: Pixsell, Goran Kovačić)
Pomorska policija, ilustracija (Foto: Pixsell, Goran Kovačić) Foto: Pixsell, Goran Kova?i?

Na otoku Krku tijekom nevremena se dogodila tragedija u kojoj se stariji muškarac pokušao po izrazito teškim vremenskim uvjetima ukrcati na brod, pri čemu je pao u more i unatoč brzoj reakciji spasitelja, nije mu bilo spasa.


Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture izvijestilo je o tragičnom događaju koji se u utorak ujutro dogodio na otoku Krku. Pokušavajući se po velikom nevremenu ukrcati na brod, u more je pao stariji muškarac i nestao. Ubrzo nakon toga njegovo je tijelo pronađeno, a spasitelji su samo mogli konstatirati smrt nesretnog muškarca.

Vezani članci Policijski očevid, ilustracija Djevojčica pretrčavala cestu pa na nju naletjelo teretno vozilo kojim je upravljao 72-godišnji vozač Slika nije dostupna Tragedija u Brazilu: Trajekt se zabio u most, dionica od 200 metara s autima pala u rijeku

"14. svibnja u 9:36 sati službenici MRCC Rijeka posredstvom Županijskog dojavnog centra ŽC 112 Rijeka zaprimili su informaciju mjesno nadležne vatrogasne postrojbe Grada Krka o čovjeku koji se po izrazito nepovoljnim vremenskim uvjetima pokušao ukrcati na plovilo, prilikom čega je pao u more na poziciji između mjesta Njivice i uvale Kijac, na otoku Krku. Nedugo nakon pada čovjek je nestao iz vidokruga vatrogasne osmatračnice, slijedom čega je iz MRCC Rijeka pokrenuta koordinirana akcija traganja i spašavanja za nestalim u suradnji s nadležnom Lučkom kapetanijom Rijeka, Javnom vatrogasnom postrojbom JVP Krk i Pomorskom policijom Rijeka", navodi se u priopćenju Ministarstva.

"Tragalo se za Z. M. (rođen 1953. godine), državljanin Republike Hrvatske", dodaje se.

"Iako je koordinacija i angažman jedinica uključenih u pomorsko traganje organizirana u vrlo kratkom roku, već u 10.14 službenici MRCC Rijeka zaprimili su obavijest od službenika Pomorske policije Rijeka da su pripadnici JVP-a Krk pronašli, nažalost, tijelo nestaloga, u neposrednoj blizini otoka Krka, nakon čega je oglašen prekid akcije, a sva daljnja postupanja u ovom slučaju u policijskoj su nadležnosti", stoji na kraju priopćenja.