Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kosti koje su jutros pronađene na lijevoj obali Drave između Gornjeg Hrašćana i Trnovca, u Međimurskoj županiji, pri izgradnji nasipa su na Odjelu patologije Županijske bolnice u Čakovcu i sutra će se znati jesu li ljudske, kako se pretpostavlja, izjavio je glasnogovornik međimurske Policijske uprave Krunoslav Gosarić.


Riječ je o dvadesetak kostiju koje su oko 10 sati pronašli radnici Vodogradnje iz Varaždina. Nakon pronalaska kostiju radovi su zaustavljeni, a međimurska policija obavila je očevid nakon čega su kosti prevezene u Županijsku bolnicu u Čakovec.

Vezani članci Aerodrom, ilustracija Na aerodromu u Njemačkoj zaustavljena žena, u prtljazi prenosila kosti njezina supruga Iskop kostiju pronađenih u Vatikanu (Foto: Dnevnik.hr) Završila analiza kostiju: Jesu li u vatikanskim zidinama bili ostaci djevojčice nestale prije 26 godina?

'Prije nekoliko godina već smo istraživali ovu lokaciju zbog sumnje da se na tom području grobnica žrtava ubijenih nakon Drugoga svjetskog rata. Ako analiza pokaže da su kosti ljudske, grobište će se posebno označiti', zaključio je Gosarić.