Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tomislav Horvatinčić proveo je prva 24 sata u šibenskom pritvoru, a tamo bi trebao ostati još jedan dan.


Za to vrijeme od Državnog odvjetništva očekuje se podnošenje istražnog zahtjeva, a vrlo je vjerojatno da će biti zatražen pritvor u trajanju od 30 dana.  Svoj dolazak u Šibenik najavili su i članovi obitelji poginulih Talijana.

Vezani članci Slika nije dostupna Horvatinčićeva jahta nije bila registrirana, zadnji tehnički 2008! Slika nije dostupna 'Smrt Talijana je nastupila trenutno, Horvatinčić im nije mogao pomoći'

Radi se o neizravnoj namjeri što je teža kvalifikacija za koju se zatvorska kazna penje i do 10 godina. Pomorski stručnjaci ističu da se nesreća mogla spriječiti. U nesreći na moru između Primoštena i otoka Maslinovik Horvatinčićev gliser udario je u talijansku jedrilicu, a potom je otplovio nekoliko stotina metara dalje.

'Što se može napraviti? isključiti? Znači, svaki elektronski uređaj na brodu ima svoj osigurač. Ako je to zakazalo, kad se isključi osigurač, on je ostao bez napona i taj instrument više ne radi. Brod vozi pomoću motora i znači motor ima svoje komande sa kojima on upravlja. Autopilot, on samo služi za održavanje pravaca i to su dvije različite stvari', ističe Zaposlenik marine Kremik primošten, Dino Ivelja.

Očevici kažu da policiju o nesreći nije obavijestio Horvatinčić, koji je kontaktirao druge osobe, već njemački turist koji se kretao u blizini.Nijemac je bio udaljen oko 1 nautičke milje kada je začuo prasak.

'Svakome je to šok. I kad se vidi mrtvo tijelo u moru, čovjek reagira onako kako reagira, normalno da je bio potresen, ali bio je svjestan situacije', smatra voditelj servisa u marini Kremik Primošten sam Žuri . U rasvjetljavanju situacije ključna će biti memorijska kartica koja će otkriti točnu rutu i brzinu kretanja glisera.
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju