Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog opasnosti od ponavljanja

Obitelj poginulih nautičara traži da Horvatinčiću produlje pritvor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odvjetnica Anamari Laškarin iz Rijeke, koja zastupa talijansku obitelj Salpietro iz koje su dva člana poginula kada je na njihovu jedrilicu naletio gliser Tome Horvatinčića, zatražila je da se osumnjičeni Horvatinčić zadrži u pritvoru i nakon ispitivanja svih svjedoka.

U podnesku koji je odvjetnica Laškarin poslala istražnome sucu Županijskoga suda u Šibeniku Branku Iviću i općinskoj državnoj odvjetnici u Šibeniku Ireni Senečić odvjetnica Laškarin je, kako je rekla, upozorila na često i neprestano ponavljanje prekršaja zbog prekoračenja brzine koje je počinio HorvatinčićLaškarin je rekla da je podnesak podnijela na temelju saznanja iz policijskog izvješća po kojem je u poljednjih desetak godina Horvatinčić počinio tridesetak prometnih prekršaja, uglavnom zbog prekoračenja brzine.

Odvjetnica Laškarin također je rekla da je obitelj Salpietro, 's obzirom na strašne okolnosti i posljedice nesreće', odlučila podnijeti iznimno visoki odštetni zahtjev Tomi Horvatinčiću kao osobi koja je počinila to djelo.  Zagrebački poduzetnik Tomo Horvatinčić upravljao je 16. kolovoza motornom jahtom 'Santa Marinaa, koja je nedeleko od otoka Barilca i Maslinovika, u blizini Primoštena, udarila u jedrilicu i usmrtila talijanski bračni par koji je bio na njoj.

Pročitajte i ovo Sudar tramvaja i automobila u Zagrebu - 6 Manja šteta FOTO Nesreća u Zagrebu: Tramvaj naletio na automobil u zavoju Policija Trebat će strpljenja U najgore vrijeme: Lančani sudar pred Mostom slobode blokirao Zagreb

Nakon ispitivanja na Županijskome sudu u Šibeniku 19. kolovoza istražni sudac odredio mu je pritvor od 30 dana zbog mogućeg utjecaja na svjedoke te ponavljanja istih ili sličnih kaznenih djela. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene