Nasilje, ilustracija (Foto: Pixsell, Dubravka Petrić)
Nasilje, ilustracija (Foto: Pixsell, Dubravka Petrić)

U Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu ispitan je 36-godišnjak zbog više kaznenih djela. Određen mu je istražni zatvor.


Ispitivanje 36-godišnjaka provedeno je zbog sumnje da je počinio nekoliko kaznenih djela, i to – silovanja, bludnih radnji, spolne zlouporabe djeteta mlađeg od 15 godina i omogućavanja trošenja droga, priopćeno je iz državnog odvjetništva.

Vezani članci Pronađene stabljike marihuane u Istri (Foto: PU istarska) - 2 68-godišnjak uzgajao marihuanu u šumi u Istri: Policija ga zatekla dok se brinuo o biljkama Autocestom A1 u kombi vozilu prevozili 136,8 kilograma cannabis marihuane (Foto: PU karlovačka) Karlovačka policija u kombiju na autocesti pronašla više od 100 kilograma marihuane

Tereti ga se da je navedena kaznena djela počinio tijekom 2017. i 2018. godine na području Županije splitsko-dalmatinske, a na štetu djece (rođenih 2003., 2003. i 2002.), zastrašujući ih oružjem i prijetnjama.

Sumnja se i da je od 1. ožujka 2017. do 28. veljače 2019., u stanu u kojem boravi, u više navrata nagovarao maloljetnika (2002.) i davao mu na uživanje droge marihuanu i hašiš.

Nakon ispitivanja 36-godišnjaka, sucu istrage Županijskog suda u Splitu podnesen je prijedlog za određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti da će nastaviti s činjenjem kaznenih djela. Sudac istrage prihvatio je prijedlog i odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.

Opasna Fani zaprijetila Indiji: U tijeku evakuacija 800.000 ljudi, tajfun će donijeti i iznimno jake kiše