Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U centru Čakovca jučer se odvijala prava drama.


Muškarac naoružan puškom ušetao je u četvrtak u poslovnu zgradu Međimurke i počeo gađati golubove u krugu međuprostora zgrade.

Ispostavilo se kako su nekome smetali golubovi koji im se povremeno unerede na stražnje prozore, pa su odlučili sanirati problem. Uglavnom, za ovaj posao angažiran je pravi snajperist koji je, prema dostupnim izjavama, zračnom puškom iz prostora koji se nalazi u samom središtu grada započeo s likvidacijom golubova, pišu Međimurske novine.

Jedna od zaposlenih u toj središnjoj čakovečkoj poslovnoj zgradi na svojem Facebook profilu je napisala: 'Krenuo je pucati kao da je u Šervudskoj šumi. Tu i tamo su mu na nišanu bili i prozori naše tvrtke pa i koja ljudska glava. Do vremena dok smo shvatili što se događa, par golubova je izdahnulo, i, naravno, ostali su ležati zaglavljeni naokolo. Gradskom lovcu ni traga ni glasa. Sve što smo saznali iz njegovih usta je bilo da ga je angažirala banka'.

Vezani članci Požar u Čakovcu - 4 Utvrđen uzrok velikog požara u Čakovcu: Plamen se s drvenih baraka proširio na susjednu tvrtku, oštećeni brojni objekti Vladimir Putin puca iz kalašnjikova (Foto: AFP) - 3 Putin se latio puške: Zapucao iz kalašnjikova i pogodio tri od pet meta

Kada mu golubovi jedu iz ruke ...

Uglavnom, na nišanu snajperiste mogli su se vrlo lako naći i zaposleni u obližnjim uredima koji su u strahu da pucačina usred grada ne dobije i nekakve koletaralne žrtve obavijestili policiju i zaštitara prirode Sinišu Goluba.
'On nam je kazao da je cijeli slučaj prijavio policiji, jer on ne može uredovati u Gradu i posebice ne protiv osobe koja nosi oružje. Što se tiče odstrela golubova on kaže da golub nije zaštićena životinja, ali da se svaki odstrel mora prijaviti policiji i Komunalnom redarstvu Grada. Osim njih na mjesto nemilog događaja došli su i djelatnici HEP-a koji su duže vrijeme smišljali način kako da otklone leševe ubijenih golubova, da bi na kraju od toga odustali', pišu Međimurske novine.

Navodno je za ovakav odstrel životinja svakako moguće zaraditi policijsku prijavu, iako za sada policija pokušava pronaći očevice koji bi posvjedočili o tome je li se taj događaj zaista dogodio ili je u pitanju lažna prijava.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook