Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Snijeg u Hrvatskoj uzima prve žrtve u prometu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na području Like mjestimice pada susnježica i zrnati snijeg koji se počeo hvatati za kolnik, a u većem dijelu Gorskog kotara pada slab snijeg. Zimski uvjeti djelomično su uzrok više prometnih nesreća.

Zbog neprilagođene brzine uvjetima na autocesti Zagreb-Split, na dionici Brinje-Sveti Rok, dogodile četiri prometne nesreće.

Pročitajte i ovo HAK kamera Pripazite Snijeg i olujna bura stvaraju probleme u prometu: Zatvoreni dijelovi autoceste, magistrala... Valentin Crljenko i Katarina Jusić Mezga Snijeg donio probleme Teretni kamioni unatoč zabrani izišli na staru cestu: "Pojedinci se ne pridržavaju pravila, pa se događaju nezgode"

U trima je počinjena samo šteta, a nešto prije 15 sati kod čvora Gospić u smjeru Splita osobno vozilo zagrebačkih oznaka sletilo je s kolnika i tri su osobe ozlijeđene.

Kako se doznaje u ličko-senjskoj Policijskoj upravi, ozlijeđeni su prevezeni u gospićku bolnicu.

Osim u Gorskom kotaru i Lici, snijeg pada i ponegdje u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, a u većem dijelu ostatka zemlje pada kiša, izvijestio je Hrvatski autoklub.

Za sad je zimska oprema obvezna u Gorskom kotaru, no HAK savjetuje vozačima i u ostalim dijelovima zemlje da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog nepovoljnih vremenskih prilika otkazane su noćne linije na relaciji Sućuraj-Drvenik u ponoć i 1 minutu, te Drvenik-Sućuraj u ponoć i 40 minuta. 

Na dionici autoceste A6, čvor Kikovica-čvor Bosiljevo, zbog zimskih uvjeta vrijedi zabrana prometovanja za tegljače i vozila s prikolicama, teretna vozila moraju barem na jednoj pogonskoj osovini imati lance za snijeg, a sva ostala
vozila moraju imati zimsku opremu, izvijestio je rano večeras Hrvatski auto-klub.

Mokri su i skliski kolnici te razmočen snijeg na većini cesta u
Gorskom kotaru i Lici, pa HAK upozorava vozače da ne kreću na put bez zimske opreme.

Na graničnim prijelazima nema gužve u prometu osobnih vozila.

Teretni promet pojačan je na graničnom prijelazu Macelj u oba smjera.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene