Na Rabu tragedija kakva se ne pamti. Dvije 14-godišnje djevojčice, Magdalena K. i Antonija P., prije dva su se dana, u 20 sati i 30 minuta, bacile sa 30 metara visokog zvonika crkve sv. Ivana Evanđelista.


Obje djevojčice bile su učenice osmog razreda Osnovne škole Ivana Rabljanina i dolaze iz situiranih obitelji.

Vezani članci Betlehem, ilustracija Vlada financijski podržala izgradnju hrvatske kapele u Betlehemu: ''Katolička crkva je neizostavna komponenta'' Slika nije dostupna Rab: Obavljena obdukcija djevojčica koje su počinile samoubojstvo

Njihovi vršnjaci tvrde kako se radilo o uzornim i odličnim učenicama. 

Nesretne djevojčice navodno su najavile što kane učiniti, no nitko ih nije shvaćao ozbiljno. Pričale su kako će se baciti s jednoga od četiriju rapskih zvonika. Nisu pojavile na nastavi pa je organizirana potraga za njima.

Njihovi razredni kolege tvrde da su se djevojčice oprostile sa svim svojim prijateljima. Pitale su čak svoje prijateljice SMS porukom hoće li im doći na sprovod.

Nešto prije fatalnog čina susrele su prijatelje, nasmiješene kao i uvijek popričale su s njima i normalno se pozdravile.

Prema neslužbenim informacijama navodno ih je pod zvonikom pronašao brat jedne od njih.

Inače, podsjetimo, u ponedjeljak se 18-godišnja Natali Ferlin iz mjesta Češići u okolici Pazina bacila s mosta iznad Pazinske jame.