Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Koljač iz Andrijevaca

Smetao mu lavež: Dva psa zaklao, dva ozljedio

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Divljački čin proteklog je vikenda šokirao mještane Donjih Andrijevaca.

Mještanin Donjih Andrijevaca u subotu je, navodno iznerviran lavežom, nožem zaklao dva psa u blizini svoje kuće, još dva je teško ozlijedio dok je peti pas sasvim slučajno izbjegao istu sudbinu, piše BrodPortal.

Pročitajte i ovo Potres u BiH Još jedan Opet se zatreslo tlo u blizini Hrvatske, građani javljaju: “Bio je kratak, ali intenzivan“ Ilustracija Završen očevid U Slavonskom Brodu pijani vozač izazvao tešku prometnu nesreću: Jedna je osoba poginula

'Kada smo dobili dojavu o spomenutom događaju naša je policijska ophodnja izišla na mjesto događaja i obavila očevid. Počinitelj je priveden i privremeno zadržan u policijskoj postaji, ali zakon nalaže da ga ne smijemo zadržavati dulje nego propisi određuju. Protiv počinitelja ide kaznena prijava za počinjeno djelo', rekao je na tiskovnoj konferenciji Ivica Ostrun, zamjenik načelnika PU brodsko-posavske.

Splićanin bi mogao u zavor na dvije godine jer je ubio svog psa

Samu vijest kao i fotografije ubijenih i ozlijeđenih životinja objavila je brodska udruga 'Veselo dvorište'. 'Nakon ovakvog krvničkog čina i nasilja nad nevinim životinjama ponovno pitamo zašto za to nitko ne odgovara. Zakon o zaštiti životinja je dobar, ali ga se nitko ne pridržava. Ovo je alarm, životinje moramo skloniti dalje od ruku pomahnitalih i bijesnih ljudi koji se na njima iskaljuju', kaže volonterka Darija Debeljak.

Za počinjenje opisanog kaznenog djela zakon predviđa zatvorsku kaznu u trajanju od jedne godine.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene