Obavijesti Video Pretražite Navigacija
makljaža na Hvaru

Mladi Slovaci divljali gliserom pa istukli iznajmljivača: Jednog policajca srušili, a drugog udarili nogom

Ilustracija
Ilustracija Foto: Nikola Vilic/Cropix
Mladi Slovaci unajmili su gliser na Hvaru, no sukobili su se prvo s iznajmljivačem, a onda i s policijom. Jednog policajca srušili su na pod, a drugi je dobio nogom u prsa.

Troje Slovaka sukobilo se s 56-godišnjakom u Starom Gradu na Hvaru nakon što je uočio da glisiraju ispred obale te ih pozvao da mu vrate brodicu koju im je iznajmio. No jedan od turista ga je udario, a kada je došla policija, napali su i njih.  

PU splitsko-dalmatinska izvijestila je kako se sve događalo u subotu oko 16 sati. Tijekom rasprave o povratu novca za najam brodice, 34-godišnji Slovak udario je 56-godišnjaka, koji je pak počeo bježati. Slovaci su krenuli za njim i kada su ga sustigli, napali su i njega i još dvije osobe. 

Strani državljani odbijali su svaku suradnju s policijom i nastavili su s narušavanjem javnog reda i mira, a 29-godišnji strani državljanin rukama je odgurnuo policijskog službenika. On je pao na pod, a potom su policajci fizički svladali Slovaka. 

Prilikom privođenja u službene prostorije 29-godišnjak je nastavio s pružanjem aktivnog otpora i tijekom uvođenja u službeno vozilo nogom je u prsa udario policijskog službenika, a dolaskom u službene prostorije nastavio je s opiranjem.

Pročitajte i ovo Ilustracija Suđenje vozaču još traje Gliserom ubijena mlada Austrijanka ispred Malinske: Tvrtka će morati platiti veliku odštetu

U službene prostorije dovedeni su i 25-godišnjakinja i 34-godišnjak koji je tijekom dovođenja u službene prostorije vrijeđao policijsku službenicu nazivajući je pogrdnim riječima.

U ovom događaju jedan policijski službenik zadobio je lakše tjelesne ozljede, kao i 29-godišnji strani državljanin, koji je odbio ponuđenu liječničku pomoć. 

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja 29-godišnjak je dobio kaznenu prijavu, dok su 34-godišnjak i 25-godišnjakinja uz optužni prijedlog odvedeni na općinski prekršajni sud zbog kršenja javnog reda i mira.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene