Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images

Tvrtka čijim je gliserom u stravičnoj nesreći ispred Malinske na Krku ubijena mlada Austrijanka prije gotovo četiri godine morat će platiti veliku odštetu, nepravomoćno je presudio Trgovački sud u Rijeci.


Prije gotovo četiri godine ispred Malinske na otoku Krku poginula je 20-godišnja austrijska studentica, a suđenje 29-godišnjem vozaču optuženom da je tragediju izazvao neoprezno upravljajući gliserom, još nije završeno.

Dok se čeka sudski pravorijek u tom postupku, prije nekoliko dana na Trgovačkom sudu u Rijeci je donijeta nepravomoćna presuda prema kojoj će tvrtka, koja je vlasnik glisera, i za koju je mladić radio, obitelji stradale djevojke platiti golemu odštetu, doznaje Telegram.

Damir Barnas, Načelnik pomorske i aeorodromske policije Rijeka (Foto: Dnevnik.hr) Drži li se itko zlatnih pravila ponašanja? Svega nekoliko metara od mjesta stradavanja mlade Austrijanke u Malinskoj pojedinci i dalje divljaju

Riječ je o nešto više od 200.000 eura, odnosno milijun i pol kuna koje će, ako presuda postane pravomoćna, ova tvrtka morati platiti članovima obitelji ubijene djevojke. Odgovornost tvrtke u čijem je vlasništvu brodica propisuje Pomorski zakonik, a Trgovački sud u Rijeci donoseći ovu presudu zaključio je da je doista odgovorna za smrt studentice.

Prema nepravomoćnoj presudi u koju je Telegram dobio uvid, vozač glisera nije usporio vožnju iako je ušao u zonu u kojoj su se nalazili kupači.

U jednom trenutku elisa njegovog glisera zahvatila je djevojku, koja je pred Malinskom ronila u društvu oca. Zadobila je po život opasne ozljede od kojih je par sati kasnije preminula u Kliničkom bolničkom centru u Rijeci.

Slika nije dostupna Više od godinu dana nakon tragedije: Podignuta optužnica protiv 27-godišnjaka koji je gliserom usmrtio mladu Austrijanku

Pomorska policija (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Glisirao uz obalu: Motornom brodicom naletio na 28-godišnju kupačicu kod Malinske

O ovoj će presudi sada odlučivati Visoki trgovački sud, dok bi na Županijskom sudu u Rijeci trebalo biti nastavljeno suđenje vozaču glisera kojem prijeti i do 15 godina zatvora.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju