Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ima pravo na još jednu žalbu

Šlogaru potvrđena kazna od 30 godina zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrhovni sud potvrdio je kaznu od 30 godina zatvora beskućniku Mladenu Šlogaru zbog ubojstva odvjetničke vježbenice Ivane Hodak u listopadu 2008.

Mladen Šlogar ima pravo na još jednu žalbu Vrhovnom sudu, s obzirom da je osuđen na dugotrajni zatvor. Njegov odvjetnik Antonio Zujić kaže da će se svakako žaliti kada primi pismeno obrazloženje Vrhovnog suda. O novoj žalbi odlučivati će trećestupanjsko vijeće Vrhovnog suda, koje se posebno osniva u slučaju žalbe na kaznu dugotrajnog zatvora na kakvu je osuđen Šlogar.

'Presudu još nisam zaprimio, a kada je dobijem imamo rok od 15 dana za podnošenje nove žalbe', kazao je Zujić, čiju je žalbu Vrhovni sud odbacio kao neosnovanu. Sud je isto učinio i sa žalbom tužiteljstva koje je za Šlogara tražilo veću kaznu. Šlogarov branitelj je kazao da će u novoj žalbi obrana prigovoriti na iste okolnosti kao i u žalbi na prvostupanjsku presudu koju je u ožujku prošle godine donijelo vijeće pod predsjedanjem suca Ivana Turudića.

Pročitajte i ovo Ivan Turudić u pratnji policijske zaštite - 1 na dužnost stupa u svibnju Ivan Turudić u zanimljivoj pratnji prošetao po glavnom zagrebačkom Trgu Ivan Turudić Sve se provjerava Stigao odgovor Vrhovnog suda o Turudiću: Hoće li pokrenuti stegovni postupak?

Obrazlažući 30 godišnju zatvorsku kaznu Turudić je ustvrdio da je tijekom šestomjesečnog suđenja nedvojbeno dokazano da je Šlogar počinio ubojstvo iz bezobzirne osvete, ali i da u tom slučaju nije bilo nikakve teorije zavjere. Obrana, međutim, smatra drugačije pa je i u žalbi koju je Vrhovni sud odbio, među ostalim, ustvrdila da dokazi protiv Šlogara nisu bili zakoniti.Obrana se žalila i na povrede odredaba kaznenog postupka te pogrešno i nepotpuno utvrđeno činjenično stanje.

Podsjetimo, Ivana Hodak ubijena je hicima iz pištolja 6. listopada 2008. u stubištu zgrade, nedaleko od sjedišta zagrebačke policije, u kojoj je živjela s roditeljima. Nakon tog zločina smijenjeni su ministri unutarnjih poslova i pravosuđa te ravnatelj policije.

Šlogar je priznao zločin tvrdeći da je ubojstvo počinio iz osvete Ivaninom ocu, zagrebačkom odvjetniku Zvonimiru Hodaku jer mu navodno prije 14 godina nije pomogao naći posao. Nakon toga se branio šutnjom. Hodak je, pak, tvrdio da je Šlogarov motiv 'lažan iskonstruiran i neistinit' te da je atentat u uzročnoj vezi s obranom njegova klijenta umirovljenog generala Vladimira Zagorca.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene