Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pravna bitka

Vrhovni sud ukinuo presudu protiv Hoda za život, reagirao Tomašević: "Ovo nas neće pokolebati"

Tomislav Tomašević
Tomislav Tomašević Foto: Goran Mehkek/Cropix
Nastavlja se pravna borba između udruge Hoda za život i Zagreba jer je Vrhovni sud poništio presudu zagrebačkog Županijskog suda.

Vrhovni sud poništio je odluku zagrebačkog Županijskog suda u vezi s postavljanjem zastava Hoda za život na gradske jarbole. Udruga je tražila od grada da za vrijeme održavanja hoda postavi njihove zastave na jarbole u gradskom vlasništvu, što je uprava grada odbila.

Gradonačelnik Tomislav Tomašević odbijanje postavljanja zastava je pravdao odlukom kako gradske jarbole mogu krasiti zastave isključivo onih skupova kojima je grad suorganizator. Hod za život zalaže se za zabranu pobačaja što je suprotno programu gradske vlasti te su stoga njihove zastave nepoželjne na jarbolima.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Čeka nas novi obrat? ANKETA Hoće li Milanović zaista podnijeti ostavku?

Pročitajte i ovo Parlamentarni izbori 2024. 17. travnja ANKETA Za koga biste glasali da su danas izbori?

Zbog odbijanja postavljanja zastava udruga Hod za život tužila je Zagreb, a Županijski sud presudio je u korist Grada. Potom je uslijedila žalba koje je završila na Vrhovnom sudu koji je ukinuo presudu i predmet vratio na ponovno suđenje Županijskom sudu.

"Navedena presuda Vrhovnog suda neće nas pokolebati u djelovanju da kao gradska vlast stojimo u obrani prava žena zagarantiranih Ustavom. Vjerujemo da ćemo na kraju dobiti ovu sudsku bitku protiv tužbe udruge U ime obitelji kao što smo je dobili i u slučaju mjere roditelj-odgojitelj", izjavio je Tomislav Tomašević.

Iz Grada su dodali kako ne mogu komentirati presudu jer nisu dobili sudsko obrazloženje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene