Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Slao radnike na rad u Kanadu pa ih reketario

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlasnik jednog zagrebačkog poduzeća slao je radnike iz Zagreba na rad u Kanadu, a onda im, uz pomoć trojice iznuđivača, od plaće mjesečno uzimao po 6.000 kuna.

Četveročlanu kriminalnu družinu policija je razotkrila nakon što je odgovorna osoba iz kanadske tvrtke, u vlasništvu Hrvata, upozorena da kod njih rade osobe koje u suradnji s osobama iz Hrvatske od radnika iznuđuju novac.

Pročitajte i ovo Ilustracija Iscrpljeni vatrogasci Zombi požari usred zime stvaraju goleme probleme u Kanadi: Stručnjaci objasnili koliko su opasni Ubojstva u Kanadi istraga policije Horor u Kanadi: Muškarac (29) ubio pet članova obitelji, među njima i dvomjesečnu bebu

Vlasnik poduzeća koje je radnike slalo u Kanadu Pero Mišić (46), Jozo Krajinović (55) i Miodrag Mijatović (54) privedeni su u Istražni centar zagrebačkog Županijskog suda zbog više iznuda, a određeno im je zadržavanje zbog mogućeg utjecaja na svjedoke, doznaje se danas na sudu.

Četvrti član, brat Mišića, koji je na sastancima sa žrtvama bio u blizini kao "stražar", nije priveden istražnom sucu zbog nedostatka dokaza.

Vlasnik kooperantskog poduzeća Pero Mišić je koristeći suradnju sa zagrebačkim poduzećem Montmontaža upućivao na gradilište u Kanadu dio svojih radnika, zavarivača i cjevara te radnike koje je zahvaljujući vezama angažirao na hrvatskim gradilištima, ali im je za put i posao tražio dio plaće, prosječno oko 6.000 kuna mjesečno.

Tako su, radeći tri mjeseca na temperaturama od čak -50 stupnjeva umjesto 105.000 kuna dobili tek 87.000 kuna.

To je potvrdila i izjava o dugovanju i pozajmici od prvoosumnjičenog na iznos od 18.000 kuna koju su radnici prije puta u Kanadu trebali potpisati kod javnog bilježnika.

Novac od radnika prikupljao je jedan od poslovođa poduzeća, koji je u dogovoru s Mišićem prijetio radnicima da će im, ako ne daju navac, nastradati obitelji, da će ih osobno posjetiti šef skupine s prijateljima ili netko iz "zagrebačkog podzemlja".

Trojica osumnjičenih, među kojima je i poslovođa, uhićeni su
prekjučer u policijskoj klopci u suradnji s dvojicom oštećenih
radnika.

Pero Mišić, koji je policiji od ranije poznat po iznudama i sličnim
poslovima, bivši je zaposlenik Montmontaže s kojom je surađivao u poslovima na gradilištima u Hrvatskoj i inozemstvu gdje se postavljaju industrijska postrojenja.

U kanadskom poduzeću, koje se nalazi se u Fort McMurrayu uz granicu s Aljaskom postavljala su se postrojenja za eksploataciju nafte.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene