Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tragedija u Škabrnji

Škabrnja: Kobnu pušku jedan od dječaka je pronašao

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Strašna tragedija zavila je u crno Škabrnju. Dječja igra vatrenim oružjem odnijela je život 14-godišnje djevojčice.

Policija je rasvijetlila činjenice ovog stravičnog događaja. Dogodilo se ono što se rijetko događa i u najgorim noćnim morama. U kišno subotnje poslijepodne umjesto nevine dječje igre, sudbina se poigrala nesretnom djevojčicom, njezinim bratom i dvojicom bratića. Jedan od dječaka pronašao je rastavljenu automatsku pušku i donio je u garažu. Ondje su je sastavili, ispalili hitac u zrak i spremili je u parkirani automobil. Nešto kasnije drugi je dječak, u namjeri da je pomakne sa zadnjeg sjedišta, slučajno aktivirao pušku. Došlo je do opaljenja, a metak je pogodio djevojčicu i na mjestu je usmrtio. Cijela Škabrnja je u šoku, nitko nije čuo ispaljenje prvog hica. U suprotnom bi možda tragedija bila spriječena.

Pročitajte i ovo Nestala Danka Ilić Nestala djevojčica Prva izjava Dankina oca nakon nestanka djevojčice: Poslao tri poruke - o Danki, policiji i svojoj obitelji Slika nije dostupna Kobna igra Kobna igra: Puška slučajno opalila i ubila djevojčicu

>> Kobna igra: Puška slučajno opalila i ubila djevojčicu 

Dan nakon što je ugašen život 14-godišnje djevojčice Škabrnja tuguje u tišini. Riječi utjehe teško je pronaći, a suze mještana još teže prikriti. Mjesni župnik molio je danas za djevojčicu, njezinog brata i prijatelje. 'Svaka smrt je teška smrt, ali kad poznaješ osobu, osobu koju si pripremao na sakramenat krizme...Boli čovjeka! Mene osobno, kao svećenika, isto je prekinula ta vijest. Jednostavno, znaš tu malu, brata joj znam, znam ove druge dečke isto koji su bili zajedno s njima, boli te', shrvano je izjavio župnik Boris Pedić.

Nakon mine još veća tragedija

Subotnje druženje u garaži obiteljske kuće prekinuto je hicem iz automatske puške. '19-godišnjak koji je sjedio na zadnjem sjedištu je nehotice ispalio hitac iz puške i taj je pogodio djevojčicu u glavu i na mjestu je usmrtio', kaže glasnogovrnica PU zadarske Sandra Poljak Jurinčić. Prije godinu dana nesretna djevojčica i njezin brat za magazin Provjereno su pričali kako su nastradali od mine zaostale iz rata. Nova tragedija shrvala je obitelj. Njena školska klupa sutra će ostati prazna. 'Osjećamo se užasno, osjećamo se grozno. Po drugi put, ovaj put još gore, još tragičnije nego što je bilo prije', kaže Rade Marinović, ravnatelj O.Š. Vladimir Nazor.

Policija razgovarala s dječacima, ali oni su u potpunom šoku

Policiji sada ostaje utvrditi čija je puška, a ravnatelju osnovne škole olakšati učenicima strašan gubitak. Još se ne zna kako je i gdje puška pronađena. Policija je, doduše, već razgovarala s dječacima, no kako su oni u stanju potpunog šoka, teško je doći do potpune slike ovog tragičnog događaja. Vjerojatno će trebati nekoliko dana da se razgovor s njima ponovi. U policiji ponovno pozivaju građane da bez sankcije predaju oružje zaostalo iz rata, jer dovoljan je samo trenutak da se dogodi tragedija.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene