Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kobna igra

Kobna igra: Puška slučajno opalila i ubila djevojčicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nesretna 14-godišnjakinja, koja je jučer pronađena mrtva u automobilu u Škabrnji, poginula je zbog igre oružjem.

Naime, prilikom premještanja puške u automobilu 19-godišnjak je slučajno ispalio streljivo, koje je 14-godišnjakinju pogodilo u glavu i na mjestu je usmrtilo, priopćila je policija.

Pročitajte i ovo Božićno-novogodišnji koncert u Imotskom Postoji objašnjenje Lovac pucao iz puške za vrijeme božićnog koncerta, građani se prestravili: "Ne znam je li itko u Hrvatskoj napravio tako nešto" Slika nije dostupna Nesretan slučaj Nova tragedija u NASA-i: Radnik poginuo tijekom priprema lansiranja

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su se jučer oko 12,00 sati u garaži u zaseoku Ivkovići sastalo četvero mlađih osoba. 17-godišnjak je donio nesastavljenu automatsku pušku i nakon što su je sastavili ispalio je jedno streljivo u zrak. Potom je pušku odložio na zadnje sjedište vozila u koje su svi ušli. Oko 14 sati, 19-godišnjak koji je sjedio na zadnjem sjedištu, prilikom premještanja puške nehajno je ispalio streljivo, koje je četrnaestogodišnjakinju pogodilo u glavu i na mjestu je usmrtilo, priopćila je PU zadarska.

>> Škabrnja: U automobilu nađena mrtva učenica (14)

Prema 19-godišnjaku će nadležnom državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo prouzročenja smrti iz nehaja, a prema 17-godišnjaku kaznena prijava zbog kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Na mjestu smrtnog stradavanja četrnaestogodišnjakinje, istražni sudac Županijskog suda u Zadru i policijski službenici PU zadarske izvršili su očevid, a tijelo djevojčice prevezeno je na Odjel patologije Opće bolnice u Zadru, gdje će po nalogu istražnog suca, tijekom sutrašnjeg dana, biti izvršena obdukcija.

Preminula djevojčica i njezin brat, učenik drugog razreda srednje škole, ozlijedili su se 2002. godine u Škabrnji dok su s još dvoje djece našli minu koja je eksplodirala. Nesretna djevojčica je tek nedavno bila na posljednjoj operaciji zbog posljedica eksplozije mine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene