Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za drugim potraga

"Uvelike su nam pomogli građani": Uhvaćen pljačkaš koji je raznio bankomat u Šibeniku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je uhitila jednog od dvojice osumnjičenih da su u ponedjeljak ujutro upumpavanjem plina raznijeli te opljačkali bankomat Privredne banke Zagreb u Šibeniku, za drugim se još traga, a na splitskom području uhićen je i muškarac zbog sumnje da im je pomagao sakriti opremu za krađu.

U šibensko-kninskoj policiji u četvrtak se doznaje kako je 33-godišnjak uhićen u utorak navečer, zbog sumnje da je sudjelovao u teškoj krađi te dovođenju u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom.

Pročitajte i ovo Gužva ispred bankomata informatički kvar VIDEO Policija čuva bankomate: Novac su dizali i oni koji nemaju ništa na računu Ilustracija Podignuta optužnica Eksplozije u noći u Zagrebu i okolici: Ukradenim autima dvojac pljačkao bankomate, poznati detalji

Policiji su u istrazi pomogle informacije od građana koji su nakon eksplozije bankomata u ponedjeljak u 4 sata ujutro sa svojih prozora vidjeli kriminalce, a utvrđeno je da je 33-godišnjak s još jednim zasad nepoznatim muškarcem upumpao plin u bankomat na Šubićevcu i tako izazvao eksploziju, nakon koje su ukrali novac.

"U rješavanju ovog kaznenog djela uvelike su nam pomogli građani, pa im se ovom prilikom zahvaljujemo", izjavila je glasnogovornica Policijske uprave šibensko-kninske Marica Kosor.

Lopovi su motociklom pobjegli na područje Splita, gdje su opremu za krađu ostavili kod jednog 38-godišnjaka, kojeg policija sumnjiči za pomaganje u počinjenju kaznenog djela te je i on uhićen.

Obojicu uhićenih policija je u utorak navečer privela na ispitivanje u Šibenik, a temeljem sudskog naloga pretražene su im kuće i stanovi koje koriste u Splitu, gdje je i pronađena oprema za upumpavanje plina i drugi dokazi kojih ih povezuju s ovom teškom krađom.

Kako potraga za drugim lopovom te istraga cijelog slučaja još traje, šibenska policija zasad ne otkriva koliko je ukradeno novaca iz bankomata te je li išta od te gotovine dosad pronađeno. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene